Инфо

7. мај 2021.7. мај 2021.
фото: фб страна ЗЗЈЗ

фото: фб страна ЗЗЈЗ

ЗЗЈЗ: Поздрављамо сарадњу на реализацији пројеката у општем интересу

Поводом сарадње Града Шапца и Министарства рударства и енергетике на реализацији пројкета повећане енергетске ефикасности на сеоском подручју, као и наставка пројкета термоизолације зграда на градском подручју, саопштењем се огласио Завод за јавно здравље.

Саопштење преносимо у целости:

Завод за јавно здравље Шабац поздравља одлуку Града Шапца да у сарадњи са Министарством рударства и енергетике, омогући реализацију пројекта повећане енергетске ефикасности на сеоском подручју, као и наставак пројекта термоизолације зграда на градском подручју.

Поред несумњивог ефекта на смањење трошкова грејања, овакве активности представљају адекватну јавноздравствену интервенцију у циљу умањивања ризика по здравље целокупног становништва, а посебно осетљивих група. Имајући у виду да се квалитет ваздуха у Шапцу оцењује као прекомерно загађен, чему је првенствени разлог коришћење фосилних горива и сагоревање чврстог горива током грејне сезоне, овакве активности подразумевају конкретну реализацију мера које ће довести до смањења загађења ваздуха.

У интересу здравља свих нас је да се, што масовније, укључимо у ове активности и да заједнички грађани и институције дају свој допринос.

Завод за јавно здравље Шабац ће са своје стране, уз наставак перманентног улагања у опрему аплицирати на више пројеката код различитих донатора са циљем модернизације опреме којом се врши мониторинг квалитета ваздуха. Циљ нам је унапређење обима мониторинга и извештавања о резултатима.

Морамо бити свесни да је пут до чистијег ваздуха и здраве животне средине дуг, да тражи учешће свих заинтересованих страна, али и да су држава и Град Шабац заједно у борби за зеленију и здравију Србију, учинили најважније кораке, и на томе ћемо сви истрајати у интересу општег добра, а не у сврху популизма или политичких интереса.

Завод за јавно здравље Шабац

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa