Инфо

12. мај 2021.12. мај 2021.
Фото: Кабинет начелника МУО

Фото: Кабинет начелника МУО

Честитка начелника МУО поводом Међународног дана медицинских сестара

Поводом 12. маја Међународног дана медицинских сестара Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа,упутио је честитку у којој се каже:

Поштоване медицинске сестре и техничари,

Сваке године обележавамо 12. мај у знак сећања на датум рођења Флоренс Најтингејл, британске болничарке и хуманитарне раднице рођене 1820. године у италијанском граду Фиренци. Целог живота се борила за унапређење своје професије и права жена, а након школовања са групом од 38 медицинских сестара у Кримском рату, одлази на фронт, где се бринула о рањеницима. Због свог рада сматра се зачетницом модерног сестринства. Прва генерација медицинских сестара у нашој земљи завршила је школовање у Београду, далеке 1924. године.

Кабинет начелника МУО


Настављајући визију и вредности које је Флоренс Најтингел започела медицинске сестре брину о здрављу и животу свих наших грађана. Због епидемије која траје више од годину дана свој празник медицинске сестре обележавају у скафандерима и рукавицама, водећи тешку и непрекидну борбу за живот сваког нашег грађанина,ризикујући често и свој живот. Пандемија Ковид-19 условила је даноноћни рад ових хероина и пружила прилику да поред знања и искуства које имају примењују нове облике неге оболелих лица.Њихов допринос у заштити здравља одувек је био немерљив. Оне су те које у најтежим тренуцима охрабрују пацијенте и дају им подршку да ће се болест савладати. Слоган овогодишњег обележавања oвог датума је "Медицинске сестре: Глас који води-визија будуће здравствене заштите".

Упућујемо изразе захвалности и дивљења за сву храброст,знање и труд који медицинске сестре и техничари показују у овим тешким временима.

Кабинет начелника
Владана Красавца
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa