Инфо

13. мај 2021.13. мај 2021.
Фото: Кабинет начелника МУО

Фото: Кабинет начелника МУО

Активности реализације пројекта регионалне комуналне депоније у Убу

У среду 12.маја , одржан је састанак у општини Крупањ на тему даљих активности везано за реализацију Пројекта регионалне комуналне депоније у Убу. Састанку су присуствовали начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, председници oпштина Крупањ Иван Исаиловић, Љубовија, Милан Јовановић, Мали Зворник Зоран Јевтић, Осечина Никола Томић и директор предузећа "Еко-Тамнава"д.о.о Зоран Петровић са сарадницима.

Кабинет начелника МУО Владана Красавца


Председницима општинa представљен је План за изградњу Регионалне депоније "Каленић" Уб и планиране активности за реализацију овог капиталног пројекта. У претходном периоду урађена је Студија оправданости за општине које учествују у пројекту. Град Лозница је такође укључена у пројекат,али ће наступати самостално, односно комунални отпад са подручја града Лознице возиће се директно на депонију "Каленић". Као што је то и раније договорено, трансфер станица и рециклажно двориште биће изграђени на територији општине Осечина, где ће се вршити селекција отпада. Након ове фазе отпад ће се даље транспортовати до Регионалне депоније у Убу. Свака општина добиће канте за селекцију комуналног отпада и најмање по један камион за транспорт отпада.

Обавеза локалних самоуправа је да определе локацију за изградњу рециклажног дворишта и решавање имовинских односа. На састанку је предложено да рециклажна дворишта буду прављена типски у свим општинама и идентично опремљена.Овим се постиже уштеда у трошковима израде пројектне документације.

Наредни састанак планиран је да се одржи у Осечини.Том приликом биће приказана видео презентација овог пројекта, са детаљним објашњењем о начину прикупљања отпада, од примарне селекције у домаћинствима до крајњег одредишта Регионалне депоније. Почетак радова очекује се у четвртом кварталу 2021. године, а завршетак до краја 2023. године.

Кабинет начелника
Владана Красавца

Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa