Инфо

13. мај 2021.13. мај 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Поносни на наслеђе које је Лаза оставио

Данас се навршава 170 година од рођења лекара, писца и научника др Лазе Лазаревића. Иако је живео само 40 година, а као лекар радио 11, оставио је огроман траг у свему чиме се бавио.


Фото: Глас Подриња


Шабачка Општа болница носи име по знаменитом суграђанину последњих 10 година. Данас су представници ове установе положили венац на споменик Лази Лазаревићу у пешачкој зони Господар Јевремове улице.

Фото: Глас Подриња


-За само 11 година свог активног рада, др Лаза Лазаревић је оставио неизбрисив траг, како у медицини тако и у књижевности. Са поносом на наслеђе које нам је оставио, Општа болница у Шапцу носи његово име од 2011. године. Више од 40 пута, у његову част, у Шапцу су организовани и “Лазини дани”, стручни скуп на ком искуства размењују лекари и фармацеути. Последње две године ова манифестација је изостала због познате епидемисјке ситуације. Као што знамо, др Лаза Лазаревић је рођени Шапчанин, а ја сам поносна што долазим из установе која носи његово име и поносна сам што данас, у име свих запослених у својој установи предајем венац на његов споменик, рекла је по полагању венца др Славица Ђурић, хирург специјалиста Опште болнице “Лаза К. Лазаревић”
Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa