Инфо

13. мај 2021.13. мај 2021.
Библиотека "Јанко Веселиновић" у Богатићу вечерас обележила свој Дан и 10 година издвојеног рада

Библиотека "Јанко Веселиновић" у Богатићу вечерас обележила свој Дан и 10 година издвојеног рада

Библиотека у Богатићу која данас носи име "Јанко Веселиновић", обележила је вечерас свој дан и 10 годишњицу издвајања из Културно-образовног центра Богатић. Почела је као народно читалиште уз велико интересовање грађана Мачве, које исказују све до данашњих дана.

Овим поводом у просторијама библиотеке приређен је пригодан програм, сходно тренутним епидемиолошким условима. Гостима је о раду ове институције културе говорила директорица Драгица Тешић. Она је подсетила на славне дане великог мачванског и српског писца Јанка Веселиновића, чије име библиотека данас носи, а прошло је 10 година од како самостално ради, издвојена из састава Културно-образовног центра Богатић.
У културно-уметничком делу програма глумци Аматерског позоришта "Јанко Веселиновић" из Богатића, Мина Шанковић и Мирослав Перић читали су делове из романа "Хајдук Станко" и говорили поједине анегдоте из живота признатог књижевника. Чланице изворне певачке групе Фолклорног ансамбла "Ђидо" из Богатића Мина Ђукић и Ана Ковић извеле су две старе изворне народне песме.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa