Инфо

14. мај 2021.14. мај 2021.
Pixabay

Pixabay

Тиодоровић: Нормализација живота у јуну

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић изјавио је да нормализација живота у Србији може да се очекује у јуну, али да ипак треба бити резервисан према свему, јер се не јављају сви који се заразе на тестирање.

"Ја сам реални оптимиста јер располажемо подацима који показују реално стање, али морамо бити и резервисани према свему, јер се не јављају сви који су заражени короном на тестирање, већ само они који имају тегобе, они који ће путовати", казао је он за РТС.

Ако се настави добар тренд вакцинације, Тиодоровић је оценио да грађани Србије у јуну могу да очекују нормализацију живота.

"Сви у Кризном штабу тврдимо да у што краћем периоду треба да вакцинишемо што више људи, али да то буде комплетна држава, а не само у неким градовима", казао је он.

Тиодоровић, који је и члан Кризног штаба Владе Србије, сматра да "не треба журити" са попуштањем мера, и да сви грађани морају да покажу стрпљење.

"Није добро да направимо пропусте. Морамо обратити пажњу на регион, односно да пазимо на то шта може да дође из околних земаља у Србију", казао је он.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa