Инфо

14. мај 2021.14. мај 2021.
Срећни рецитатори

Срећни рецитатори

Библиотека шабачка је већ више од једну деценију позната по свом преданом раду са рецитаторима. Генерације деце и младих који су били део Клуба рецитатора носе успомене на весела и увек позитивна, смехом испуњена, дружења. Заједно смо откривали нове песнике и њихове песме а дружили смо се и са оним већ увелико познатим песницима али смо ипак тражили њихове не тако препознатљиве песме. Оно што је било важно јесте да песма савршено одговара рецитатору.

Тако је и до дана данашњег. Чак и у измењеним околностима због пандемије, рецитатори нису губили интересовање и жељу да дођу у Библиотеку како бисмо заједно трагали и учили нове песме. У опуштеној атмосфери, уз вршњачко подржавање, песме су налазиле пут до својих рецитатора. Учили су да разумеју шта говоре и да пренесу емоције песме као да су њихове. Бавили смо се и дикцијом и изражајношћу али пре свега уживали у рецитовању и заједничком дружењу. То и јесте оно најважније.

После преданог рада ни резултати на такмичењу нису изостали. На Општинском такмичењу су се представили Растко Томић који иде у први разред и чак четворо петака: Маша Крстић, Андреј Ристивојевић, Јанко Томић и Вук Прстојевић. У финале су се пласирали Растко, Маша, Андреј и Јанко. Своје умеће на Међуопштинском такмичењу у Крупњу ће показати Растко Томић који ће рецитовати песму „Досадно ми је“ од Љубивоја Ршумовића и Јанко Томић који ће се представити са песмом „Одлука“ о Мирослава Антића.

Љубав према поезији је свакако победила а срећа је емоција која годинама краси Клуб рецитатора Библиотеке шабачке.
А. Ердевички Томић/Библиотека шабачка

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa