Инфо

14. мај 2021.14. мај 2021.
фото: Глас Подриња

фото: Глас Подриња

Дело "Људи без гробова" представљено у Културном центру

Самир Ноћобдија, лик настао у имагинацији Енеса Халиловића, отпочиње потрагу за причом о свом оцу, одметнику који је ношен емотивним разочарењем одлучи да неправду живота исправи осветом. Његова прича носи много симболике, наглашава печат времена и читаоца позива да проникне у поруке.

Романсирана прича заснована на истинитом догађајем пренесена је у дело "Људи без гробова", новопазарског књижевника представљено вечерас у Културном центру. Књига Енеса Халиловића, песника, новинара и писца, добитник је "Виталове награде" и био је у најужем избору за Нинову награду.

-Прве назнаке приче о одметнику чуо сам у детињству, записао сам неколике тезе, а онда сам, у каснијем периоду почео дубље да истражујем ову тему, пронашао сам детаље, разговарао са очевицима и полако се склапало дело, међутим није сва суштина само у причи, већ у симболици која обележава дело. Постоје и историографски подаци који наизглед нису у директној спони са причом, али ипак јесу. Део живота, део себе сам дао роману, нема тог мотива који би ме понукао да још једном напишем ово дело, а истовремено желим да га читаоци никада не забораве - рекао је Халиловић на промоцији у великој сали шабачке институције културе.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa