Инфо

15. мај 2021.15. мај 2021.
Убудуће омогућено електронско плаћање судских такси

Убудуће омогућено електронско плаћање судских такси

Министарство правде представило је портал за онлајн плаћање судских такси, који физичким и правним лицима омогућава да на једном месту изврше увид у разрезане судске таксе на свом предмету и да их истовремено измире електронским плаћањем.

Систем +еПлаћање (eplacanje.sud.rs) је развијен у сарадњи са системом Канцеларије за ИТ и еУправу, а омогућен је за предмете у свим основним, вишим и привредним судовима.

Плаћање се врши платним и кредитним картицама са Портала правосуђа, одабиром опције "плати" за унапред одредјену таксу, без потребе одласка у банку, пошту или прекуцавања података о износу, позиву на број, примаоцу или броју рачуна у мобилне и друге апликације.

"Потврда о плаћању таксе се доставља странци на означену адресу електронске поште, а информације о реализацији трансакције су суду електронски доступне и у оквиру самог система се аутоматски раскњижавају, а што странке и суд додатно ослобађа достављања доказа о уплати таксе", навела је министарка правде Маја Поповић.

Приликом процеса +еПлаћања наплаћује се провизија, која је јасно исказана и коју прописује банка преко које се врши +еПлаћање.

"О заштити података платне картице странке брине софтвер одабране банке који је у обавези поштовања стиктних прописа у вези са заштитом података својих клијената", додаје се у саопштењу.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa