Инфо

15. мај 2021.15. мај 2021.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

Постављање лежећиј полицајаца на улицама Љубовије

На улицама Љубовије јуче је почело постављање физичких препрека за успоравање брзине, популарно названих, лежећи полицајци. Ради повећања безбедности учесника у саобраћају, а нарочито најмлађих, Општина Љубовија финансирала је Пројекат постављања принудних успоривача саобраћаја у насељеном месту Љубовија.

Према пројекту, успоривачи брзине биће постављени у Дринској улици у близини Средње школе „Вук Караџић“, у улицама којима се деца најчешће крећу на путу до Основне школе „Петар Враголић, а то су Јована Цвијића и Карађорђева. Успоривачи брзине биће постављени и у улици Илије Нешковића и Омладинској.

Због честе насилничке вожње у појединим улицама као што су Светосавка и Петра Сокољанина, становници тих улица покренули су петицију за постављање успоривача брзине и на овим локацијама. Много родитеља је изразило незадовољство таквим понашањем појединаца за воланом, а како су и ове улице на путу према школи, истичу да је угрожена безбедност ђака али и све деце која ту живе. Мештани траже од надлежних да се предузму конкретне мере, односно постављање лежећих полицајаца и појачана контрола саобраћајне полиције, нарочито у Светосавској улици где се вози и до два пута преко дозвољене брзине.

Како смо сазнали од надлежних институција, у наредном периоду успоривачи брзине биће постављени у свим улицама за које се процени да је то неопходно како би се повећала безбедност учесника у саобраћају.
Ljubovija.info

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa