Инфо

16. мај 2021.16. мај 2021.
Број погинулих у нападу на три зграде у Гази повећао се на 33

Број погинулих у нападу на три зграде у Гази повећао се на 33

Министарство здравља у појасу Газе саопштило је да је у данашњим израелским нападима на главну улицу појасу Газе повећао на 33, укључујући осморо деце.

Како је наведено, 50 људи је јутрс рањено у том нападу, углавном жена и деце.
То је најсмртоноснији појединачни напад од понедељка увече када је почео жесток сукоб Израела и палестинског исламистичког Хамаса, који влада Газом, пренео је Асошиејтед прес.

Израелска војска је у међувремену саопштила да су од 10. маја екстремистичке организације у Гази испалиле 3.000 ракета на Израел. Надмашиле су темпо лансирања пројектила током ескалације насиља 2019. и у рату против либанског Хезболаха 2006. године рекао је генерал Ори Гордина новинарима, пренео је Франс прес.

Министар одбране Израела, Бени Ганц, рекао је да је овог пута Израел оборио више од 1.000 ракета које су биле усмерене на насељана подручја.

Војска је рекла да је данас гађала 90 упоришта Хамаса и Исламског џихада, укључујући кућу лидера политичког крила хамасоваца у Гази Јехије Синвара.

Тамошње власти су навеле да се број погинулих у израелским нападима повећао на 181, укључујући 52 деце, а да је 1.225 људи рањено.

У Израелу је погинуло десеторо људи, међу њима двоје деце и један војник.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa