Инфо

18. мај 2021.18. мај 2021.
Фото Бета

Фото Бета

Посланици данас о забрани дискриминације и родној равноправности

Посланици Скупштине Србије започеће данас седницу на којој ће поред осталог разматрати измене и допуне Закона о забрани дискриминације и Предлог закона о родној равноправности које је поднела Влада.

Суштина измена и допуна Закона о забрани дискриминације, како је речно на седници надлежног одбора, односи се на разбијање предрасуда који се заснивају на раси, боји коже, националној припадности, језику, верском пореклу, полу, сексуалној оријентацији и инвалидитету.

Предлог закона о родној равноправности подразумева једнака права, одговорности и могућности, равномерно учешће и уравнотежену заступљеност жена и мушкараца у свим областима друштвеног живота, једнаке могућности за остваривање права и слобода, као и остваривање једнаке користи од резултата рада, навели су предлагачи.

Посланици ће разматрати и измене и допуне Закона о средњем образовању и васпитању, којима се регулишу рокови за обавезно полагање завршног испита у средњим школама, а на дневном реду је и Предлог закона о обнови културно-историјског наслеђа и подстицању развоја Сремских Карловаца, који је поднела Скупштина Аутономне покрајине Војводине.

Пред посланицима ће се наћи и измене Закона о планирању и изградњи, и измене и допуне Закона о електронском документу, електронској идентификацији и услугама од поверења у електронском пословању, као и Закона о посебним условима за реализацију пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности.

Биће речи и о изменама и допунама Закона о пловидби и лукама на унутрашњим водама и Предлогу закона о метроу и градској железници.

Посланици би требало да потврде споразуме о међународном повременом превозу путника аутобусима као и листу кандидата за члана Савета Регулаторног тела за електронске медије, коју је поднео Одбор за културу и информисање.



Извор Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa