Инфо

25. мај 2021.25. мај 2021.
Ситуација у пољопривреди је драматична

Ситуација у пољопривреди је драматична

На данашњој конференцији Иницијативе Село - град било је речи о ситуацији у пољопривреди, за коју је речено да је драматична. Салко Карадаревић, у име Иницијативе се осврнуо и на асфалтирање пута Богосавац - Радовашница, за шта је рекао да је добра ствар, али да није добро да један човек одлучује о свему.

-Александру Вучићу је тешко пала чињенида да је доста новца уложио у кампању у Шапцу, да је покренуо сву државну апаратуру, сарађивао са криминалним миљеом и куповао гласове и све су то урадили да би "ослободили Шабац", односно СНС добио градоначелника у Шапцу, рекао је Салко Карадаревић.

Драган Станковић, одборник Иницијативе рекао је да је у последње време најболнија тема пољопривреде сточарство, односно цене. Навео је да је свињарска производња у Србији на ивици гашења.

-Мачвански округ је познат по узгоју свиња, тако да смо ми овом кризом највише погођени. Одређена удружења најављују протесте, због катастрофалне цене, увоза и свега што је утицало да дође до овакве ситуације. Као човек који се бави политиком, а уједно сам и највећи произвођач свиња на територији Шапца, а нисам добио бесповратна средства из буџета Републике, нећу учестовати на тим протестима. Није време више за мирне протесте, а нереде да правимо нећемо. Месецима указујемо на то да ће доћи до оваквих проблема. Сматрам да ми није место поред пољопривредника који су добили бесповратна средства ни међу онима који су и 2016. и 2020. године подржали СНС, а видели су како се води аграрна политика, рекао је Станковић.

Као велики потенцијални проблем Станковић је навео и могућност да ове године пољопривредни произвођачи остану без сточне хране. Према непровереним информацијама, које су пољопривредници добили, несташица је кукуруза.

-Година је била најроднија у последњих 10-20 година. Министарство треба да се огласи да ли је истина да нећемо имати сточне хране. Имали смо довољно хране и за време санкција и бомбардовања, никада се то није доводило у питање. Сада се увелико у томе прича и ако се деси да останемо без хране то није више питање оставке, него кривичне одговорности.

Станковић сматра да нема сврхе разговатати са онима који су пољопривреду довели у тренутну ситуацију. Мишљења је да је једини прави начин борбе пољопривредника у овом тренутку - политика.
Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa