Инфо

9. јун 2021.9. јун 2021.
Канализација и гасификација у приоритету

Канализација и гасификација у приоритету

Кључне одлуке, данас одржане редовне, десете седнице Скупштине општине Богатић везане су за енергетску ефикасност. Реч је о усвајању предлога Одлуке о Програму гасификације насеља на територији општине Богатић и избор стратешког партнера, потом предлогу Одлуке о финансијској подршци домаћинствима у процесу енергетске ефикасности и предлогу Правилника о суфинансирању мера енергетске ефикасности.
Образложења ових тачака дневног реда је дао заменик председника општине Богатић Теодор Теодоровић, истичући опредељеност да се по овим питањима ради брзо и ефикасно. Он је у први план ставио завршетак послова око канализационе мреже и гасификације насеља, јер од решења тих питања у многоме зависи долазак инвеститора, домаћих или страних, свеједно, што је крајњи циљ, као и веће запошљавање, што је једнако у вези, објаснио је Теодоровић.
Кад је гасификација у питању, као партнер одабрано је Јавно предузеће Србија-гас. Они ће бити комплетни финансијери посла, почев од израде пројекта до извођења конкретних радова на терену. Теодоровић је нагласио да би појединачно прикључење на гасовод коштало између 600 и 700 еура, а осим појединачно домаћинстава, гас могу користити и привредни субјекти, објаснио је он.
Кад се ради о финансијској подршци домаћинствима у процесу енергетске ефикасности, за те намене буџетом је опредељено два милиона динара.
После краће расправе усвојен је и предлог Одлуке о измени и допуни Одлуке о буџету општине Богатић, будући да је дошло до знатних измена у приходима, а одборници су дали своју сагласност и на све остале тачке данашњег дневног реда, а било их је укупно 19.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa