Инфо

11. јун 2021.11. јун 2021.
Почео протест адвоката, траже потпуно повлачење нацрта закона о парничном поступку

Почео протест адвоката, траже потпуно повлачење нацрта закона о парничном поступку

Неколико стотина адвоката окупило се данас на протесту испред Адвокатске коморе Србије (АКС) у Београду, са ког су затражили потпуно повлачење нацрта закона о парничном поступку.

Један од представника окупљених авоката Чедомир Кокановић казао је да је њихов захтев да спорни акт буде повучен "без икаквих црвених линија" и додао да не верују представницима АКС који су по његовим речима, давали лажне информације у претходном периоду о разлозима за протест адвоката.
"Ако би се одустало од протеста, прича са законом би била пролонгирана током лета и само би се купило време, па би онда закон по хитном поступку био усвојен", казао је Кокановић.

Упитан да ли су њихови представници разговарали са Министарством правде, он је рекао да немају званичну комуникацију са ресорном министарком Мајом Поповић.

"Из изјава које је дала претходних недеља, може се видети да нам се обраћа на индиректан и шифрован начин. Мислим да би требало да ступимо у директне преговоре јер ово овде је права адвокатура која има легитимитет", казао је Кокановић.

Додао је да ће током протестне шетње, адвокати проћи поред зграда Уставног суда и Правног факултета као и да ће шетњу завршити испред Министарства правде где је најавио обраћања учесника протеста.

Полиција обезбеђује протест, адвокати носе транспаренте са натписима "Но пасаран" и "Ни корак назад", а саобраћај је заустављен у улицама којима се крећу.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa