Инфо

12. јун 2021.12. јун 2021.
Ђоковић: Један од три најузбудљивија меча у мојој каријери

Ђоковић: Један од три најузбудљивија меча у мојој каријери

Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да је дуел са Рафаелом Надалом на овогодишњем Ролан Гаросу један од најузбудљивијих у његовој каријери и истакао је да ће бити веома тешко у финалу против Стефаноса Циципаса.

"Не могу потпуно да се опустим јер није готово, остало је финале. Али, не могу да не признам да је ова победа једна од најслађиј и највећих у мојој каријери. Дефинитивно један од три најузбудљивија меча ког сам био део, а најбољи у Ролан Гаросу, узимају у обзир квалитет тениса, подршку и за мене и за њега... Од првог поена се осетила вибрација, енергија, која је потпуно другачија од било чега што сам осетио у каријери", рекао је Ђоковић новинарима.

Ђоковић је у петак увече победио Рафаела Надала са 3:1 у сетовима и пласирао се у финале Отвореног првенства Француске.

Најбољи тенисер света је упитан како види себе за 10 година, без ситуација попут оне из дуела са Надалом и спектакуларних мечева.

"Јесам помишљао на то, како ће бити након каријере, када спласне адреналин. Не видим крај тренутно, не осећам да желим скоро да завршим. Тако да нећу у потпуности да замишљам како је то оставити тенис и доживљавати овакве моменте. Један од највећих разлога због којих и даље играм професионални тенис су овакви мечеви и оваква атмосфера. То ми даје мотивацију и инспирацију. Овакви мечеви те и даље гурају да наставиш да тренираш, да златним словима исписујеш историју нашег спорта. Почаствован сам због тога што сам имао. А, да ли ћемо пикати тенис након каријере, не знам. Више нас видим у некој варијанти плаже или брода тамо у Шпанији. Биће нам доста тениса када будемо завршили", навео је Ђоковић.

Ривал у финалу биће му Стефанос Циципас.

"Биће важно добро почети, дуг је меч када се игра на три сета. За њега ће то бити посебно искуство јер никад није имао прилику да игра финале гренд слема. Искуство је на мојој, а свежина на његовој страни. Учинићу све што је у мојој моћи, заједно са тимом, да се опоравим. Сада је све око опоравка и свежине која ми је неопходна за велику борбу. Без дилеме, чека ме велика борба", казао је Ђоковић.

Финале мушког сингла на Ролан Гаросу је у недељу.

Извор: Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa