Инфо

14. јун 2021.14. јун 2021.
Глас Подриња

Глас Подриња

Уручена признања добровољним даваоцима крви

Данас су председник Скупштине града Шапца Немања Пајић и председник Црвеног крста града прим. др Мирослав Поповић у Градској кући, поводом Светаког дана добровољних давалаца крви, приредили пријем и уручили пригодне награде( ручне часовнике и другае реквизите) онима који су 50 и више пута добровољно дали крв из ове хумане организације.

Глас Подриња


- Симболично на данашњи дан, град жели да се на овај начин захвали овим хуманим људима, који су прави хероји, јер су у тешком времену деловања корона вируса наставили своје хумано дело. Они су показали да су хумани и здрави у тешком времену. Желимо да на овакав начин изразимо наше поштовање, а поред ових награда, организоваћемо и излет као знак пажње, нагласио је Пајић.
Традиција дуга пола века се наставља. Смишљено је биран баш данашњи дан.

Глас Подриња


- Много је оних који су крв добровољно дали више од 50 пута. Њих пет је дало 75 пута. Подстицај њихове хуманости за младе је свакако велики. Показали су да су осим хуманости здрави и нека их Бог чува, поручио је председник градске организације Црвеног крста Шабац прим.др Мирослав Поповић.
Зоран Јовановић са Јевремовца крв је добровољно дао 279 пута. Са овом хуманом активношћу започео је кад му је било 19. година. Каже да му се свидело и није прекидао. Наглашава да је то наследио од других и верује да ће многи млађи поћи његовим примером.

Глас Подриња


Слично размишља и његов колега Драган Степановић из Шапца који је драгоцену течност дао 82 пута.
- Захваљујем се организаторима. Мени ово признање пуно значи али и обавезује, додао је Срепановић.
Славко Радовановић из Црвеног крста Шабац, захваљује на пажњи коју град редовно исказује према добровољним даваоцима крви. Цене то и у Институту за трансфузију крви Србије . Прошле године испред њих је био само Пожаревац, а у првом делу ове су готово раме уз раме, додао је Радовановић потенцирајући велико учешће грађана Шапца у акцијама добровољног давања крви.
Љ.Ђ.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa