Инфо

19. јун 2021.19. јун 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Дружење и тренинг извиђача на Сави

Мишар је домаћин тродневног дружења младих извиђача из више градова Србије и Босне и Херцеговине. Деца старости од 7 до 17 година, у тренинг центру Одреда поречани "Савски Чивијаши" на Сави уче вештине сналажења у природи, на води, а ватрогасци - спасиоци су им одржали предавање о правилном поступању са ватром на отвореном.

Фото: Глас Подриња


Око 50 деце из Суботице, Кикинде, Чачка, Платичева, Бановића и три одреда из Шапца веслаће у кајаку, кануу, возити се у чамцу и на катамарану и чистити шуму.

Фото: Глас Подриња


Миодраг Рељић, старешина Одреда захвалио се ватрогасцима - сапсиоцима и Одељењу за ванредне ситуације града Шапца на дугогодишњој сарањи.

-Показали су деци како да на три начина угасе пожар и објаснили им све што је неопходно да знају о паљењу ватре на отвореном. Овде се деца друже без телефона, да чувају природу и сналазе се у њој. Смисао нам је да децу одвојимо од улице и свих негативних утицаја којима су данас свакодневно изложени. Ми у Шапцу организујемо пет тренинг центара годишње и најближи смо за поречане из градова који су данас овде. Током године имамо и друге акције, а и ми одлазимо у друге градове, наводи Рељић.

Савез извиђача Шапца тренутно броји око 150 деце. Њихова врата су увек отворена за нове чланове. Деца ће стећи незаборавна искуства и склопити нова пријатељства.
Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa