22. јун 2021.22. јун 2021.
Саопштење за јавност председника општине Богатић Милана Дамњановића

Саопштење за јавност председника општине Богатић Милана Дамњановића преносимо у целости:

(21.06.2021. године)

Поштовани,

Осећам моралну обавезу и одговорност да се обратим јавности након сазнања о почињености монструозног злочина који се десио 20. јуна 2021. године на територији наше локалне самоуправе.

Чин силовања и педофилије представља наподмуклији облик сексуалног насиља и једно од најтежих кривичних дела и заслужује најоштрију друштвену осуду и најтежу прописану казну. Као родитељ, осећам дубоку бол и тугу и изражавам жал због свега онога кроз шта је прошла наша малолетна суграђанка из Белотића. Нема ништа стресније ни страшније за жртву и њене родитеље од овако доживљеног трауматичног искуства.

Упућујем апел надлежним државним органима (полиција, тужилаштво, суд) да хитно, у што краћем року испитају све околности случаја и починоца најоштрије казне у складу са позитивним законским прописима.

Локална самоуправа ће пружити сваки вид помоћи и подршке нашој суграђанки и њеној породици и све време ће бити уз њих. Морамо сви заједно као друштво да радимо на подизању свести о постојању изопачених и болесних људи међу нама и да овакве страшне појаве спречимо и искоренимо како се не би појављивале у будућности.

Саопштење доставио Кабинет председника општине Богатић