Инфо

22. јун 2021.22. јун 2021.
Саопштење за јавност председника општине Богатић Милана Дамњановића

Саопштење за јавност председника општине Богатић Милана Дамњановића

Саопштење за јавност председника општине Богатић Милана Дамњановића преносимо у целости:

(21.06.2021. године)


Поштовани,

Осећам моралну обавезу и одговорност да се обратим јавности након сазнања о почињености монструозног злочина који се десио 20. јуна 2021. године на територији наше локалне самоуправе.

Чин силовања и педофилије представља наподмуклији облик сексуалног насиља и једно од најтежих кривичних дела и заслужује најоштрију друштвену осуду и најтежу прописану казну. Као родитељ, осећам дубоку бол и тугу и изражавам жал због свега онога кроз шта је прошла наша малолетна суграђанка из Белотића. Нема ништа стресније ни страшније за жртву и њене родитеље од овако доживљеног трауматичног искуства.

Упућујем апел надлежним државним органима (полиција, тужилаштво, суд) да хитно, у што краћем року испитају све околности случаја и починоца најоштрије казне у складу са позитивним законским прописима.

Локална самоуправа ће пружити сваки вид помоћи и подршке нашој суграђанки и њеној породици и све време ће бити уз њих. Морамо сви заједно као друштво да радимо на подизању свести о постојању изопачених и болесних људи међу нама и да овакве страшне појаве спречимо и искоренимо како се не би појављивале у будућности.



Саопштење доставио Кабинет председника општине Богатић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa