Инфо

22. јун 2021.22. јун 2021.
Oпштинa Владимирци

Oпштинa Владимирци

Редовна Општинског већа општине Владимирци: Чланови већа изјашњавали се о деветнаест тачака

Редовна XI седница Општинског већа општине Владимирци коју је сазвао председник Општине Горан Зарић и председник Општинског већа одржана је јуче.

Чланови већа изјашњавали су се о деветнаест тачака, као и о допунама које су биле уврштене.

Прва тачка дневног реда била је утврђивање Предлога Одлуке о трећем ребалансу буџета општине Владимирци за 2021. годину. Друга тачка, чији је предлог одлуке такође утврђен, односила се на се завршни рачун буџета општине Владимирци за 2020. годину.

На данашњој седници такође је утврђен и Предлог Одлуке о покретању поступка отуђења непокретности из јавне својине општине Владимирци прикупљањем писмених понуда. Овом Одлуком покреће се поступак отуђења непокретности из јавне својине општине Владимирци у површини од 0.50.00 xa, односно по 0.05.00 xa у КО Владимирци и додељује 500.000 динара за куповину неопходног грађевинског материјала, ради изградње стамбеног објекта. Укупна средства која се додељују овом Одлуком за грађевински материјал износе 5.000.000 динара. Отуђење непокретности из јавне својине општине Владимирци, врши се ради изградње стамбеног објекта, који учесници имају изградити у року од две године, од дана добијања непокретности. Ради доделе непокретности, расписаће се Јавни позив, како би грађани могли да аплицирају, који имају пребивалиште најмање три године на територији општине Владимирци. У Јавном позиву за доделу парцеле, детаљно ће бити наведени услови и документација, коју је потребно приложити.

Једна од тачака о којој су се чланови већа изјашњавали односила се и на Правилник о организацији и систематизацији радних места у Општинској управи општине Владимирци, ради његовог уподобљавања.

Већници су данас донели и Одлуку о додели средстава за финансирање/суфинансирање Програма/Пројеката цркава и верских заједница, које делују на територији општине Владимирци и то за 2021. годину. Укупна средства која су на овај начин расподељена, у складу са Правилником који регулише предметну материју, износе 1.000.000,00 динара.

На данашњој седници такође је утврђен и Предлог Одлуке о спровођењу Јавног конкурса за избор директора ЈКП „Извор“ Владимирци, са решењем о образовању Комисије за његовим спровођењем.

На данашњој седници донето је и решење, којим је промењен један члан Савета за здравље.

У погледу преосталих тачака, о којима су се већници изјашњавали, приликом одлучивања примењивале су се одредбе Статута општине Владимирци, Одлуке о социјалној заштити општине Владимирци и остали позитивно правни прописи.
Oпштинa Владимирци

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa