Инфо

23. јун 2021.23. јун 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Ружић: Све спремно за одржавање мале матуре

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић изјавио је јутрос да је "заиста све спремно" за одржавање мале матуре и да је све урађено "уз синергију" свих надлежних институција.

Око 68.000 ђака осмих разреда основних школа данас полаже тест из матерњег језика, у четвртак тест из математике а у петак комбиновани тест.

"Сарађујемо са Министарством унутрашњих послова (МУП) и Поштом Србије, имамо 1.247 основних школа, више од 12.700 прегледача тестова и 1.700 супервизора. Епидемиолошке мере се поштују", казао је Ружић за Радио-телевизију Србије (РТС).

Он је навео да се тест ради у фискултурним салама у школама у чијим одељењима има до 50 ученика, а да је у школама где се тест ради у учионицама дозвољено присуство до 12 ученика и два дежурна наставника.
Фото: Глас Подриња

Наводе синдиката да су ученици показали низак ниво знања на пробним тестовима мале матуре, Ружић је одбацио и оценио да нема одударања у просеку знања у односу на претходне године.

"Пратили смо ситуацију са ресорним заводом и трудили се да тест кореспондира са садржајем који је деци представљен у ових годину и по дана ванредних околности", истакао је он.

Ружић је навео да су сви тестови достављени, уз асистенцију Поште и МУП, али и упозорио да прете најдрастичније казне за објављивање садржаја тих тестова.

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa