Инфо

23. јун 2021.23. јун 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Градоначелник посетио "најслађу фабрику"

Градоначелник Шапца Александар Пајић посетио је данас фирму "Кенди раш (Candy rush) која се бави производњом слаткиша. Упознао се са начином рада ове фирме и са сувласником разговарао о условима које имају у Шапцу и плановима за будућност.

Фабрика тренутно запошљава 140 радника. Купили су и "Симку" Врање, чији ће део производње преселити у Шабац, прошириће производне капацитете и упослити још 120 радника.

Фото: Глас Подриња


-Обишао сам најслађу фабрику у Шапцу. Импресивно делује све што смо видели. Током наредних неколико месеци значајно ће повећати своје производне капацитете, односно на постојећи 3.500 квадрата, доградиће још око 6.000, пренеће део производње из Врања у Шабац и инвестирати 8 милиона евра у аутоматизацију производње. "Симка" ће се производити у Шапцу. Чоколада врхунског квалитета. "Кенди раш" са својим производима већ заузима значајно место у српској привреди. Велики део се извози у иностранство. Сигуран сам да ће са повећањем производних капацитета имати још боље пословне резултате. Овде се производи храна и све је по највишим станардима. Власници желе да Шабац буде место где ће проширити своју производњу и одакле ће најслађи производити излазити, рекао је Александар Пајић.

Фото: Глас Подриња


"Кенди раш" у Шапцу послује 10-ак година, а седиште фирме је у Београду. Раде Јоксимовић, сувласник фирме истакао је да не би планирали нова улагања у Шабац да нису задовољни условима за пословање које имају овде.

Фото: Глас Подриња


-Нова инвестиција коју планирамо у Шапцу је вредна око 8 милиона евра и запослићемо још око 120 људи. Производиће се врхунски производи који ће се дистрибуирати на сва захтевна светска тржишта, од земаља у окружењу, преко Западне Европе до Азије. Ми и сада производимо квалитетне производе, а тако ће бити и убудуће. Шабац је идеална позиција за пословање. Близу је Београда, који је дистрибутивни центар за целу Србију. Сада се граде и нови путеви. Најбитније од свега је да Шабац има изузетно квалитетну радну снагу, рекао је Раде Јоксимовић, сувланскик "Кенди раша"

Фото: Глас Подриња


Градоначелник је приликом обиласка фабрике разговарао и са запосленим радницима. Том приликом они су упутили похвале према руководству за однос према њима, као и за зараде.

-Сигуран сам да ће са проширењем капацитета бити још бољи услови и да ће створити конкуренцију неким компанијама које послују у Индустријској зони. Тако ће примања наших суграђана из године у годину бити све већа. Изузетно сам задовољан што је држава уложила огромна средства у изградњу новог моста преко Саве и ауто-пут. То нашу Индустријску зону чину топ дестинацијом за улагање. Сигурно ћемо морати да повисимо и цену земљишта коју Град продаје. Шабац је сигурно град будућности, рекао је Пајић.

Фото: Глас Подриња
Глас Подриња

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa