Инфо

23. јун 2021.23. јун 2021.
Сутра почиње 27. Фестивал ружа у Липолисту

Сутра почиње 27. Фестивал ружа у Липолисту

Туристичка организација Шабац, уз подршку Града и Месне заједнице Липолист, ове године организује 27. Фестивал цвећа Руже липолиста.

Најмириснија манифестација у Србији почиње сутра и трајаће три дана, од 24. до 26. јуна.

Према речима Немање Пајића, председника организационог одбора, фестивал посвећен цвећу представља изузетак не само у Србији, него и региону.
Овај фестивал има велики туристички, привредни и културни потенцијал. Липолист је по много чему специфично село. Надам се да ћемо успети да одржимо континуитет, али и да ћемо успети да остваримо тај потенцијал у будућности, каже Пајић.

Фестивал почиње сутра у 10 часова, када ће у Пешачкој зони града бити организован Цветни базар старих и уметничких заната.
- Изузетно ми је драго да ће овај фестивал бити одржан у пуном капацитету са свим пратећим програмима који се везују уз ову манифестацију. Почињемо поделом ружа у Пешчакој зони од 17 часова. Петак је резервисан за књижевно вече у Библиотеци шабачкој од 19, а у суботу програм ће започети продајном изложбом цвећа. У 12 часова почиње културно-уметнички програм. Традиционално ће се такмичити екипе из Пољопривредне школе у изради цветних аранжмана. Доделићемо дипломе, захвалнице и Повељу пријатељства, рекла је в.д. директорка ТОШ-а Нађа Глигорић.

Слободан Џагић, најмлађи ружар, који се преселио из града на имање свог прадеде у Звезд да би гајио руже, и ове године припрема изненађење.
- Припремам се месец дана пре почетка Фестивала, јер уек настојим да направим неки нови изазов. Аранжман за мој штанд је спреман. Узгајање ружа је трновит пут, посебно када су високе температуре, али ништа није тешко када волите свој посао, каже Џагић, који се нада да ће Звезд једног дана постати мали Липолист.

Библиотека шабачка учестувје на Фестивалу на себи својсвен, поетичан начин.
- У програму Ружом реци све укључили смо велики број младих који су понос овог града, ученике Музичке школе Михаило Вукдраговић и младе глумце, Ану Павловић и Душана Симића, који ће те вечери дати стихове и прозу ружи на дар. Један део вечери биће посвећен нашем песнику, Томиславу Маринковићу, који је пријатељ ружа и Библиотеке шабачке, каже Јелена Подгорац Јовановић, директорка Библиотеке шабачке.

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa