Инфо

24. јун 2021.24. јун 2021.
Фото: Општа болница Шабац

Фото: Општа болница Шабац

Радни састанак Домова здравља и Опште болнице Шабац

Фокус на нековид пацијентима

На још једном у низу редовних радних сасатанака Домова здравља Шабац, Коцељева, Владимирци, Богатић и Опште болнице“ Др Лаза К. Лазаревић“, одржаном јуче у просторијама Опште болнице, разматрана је тренутна епидемиолошка ситуација, као и план збрињавања пацијената, како ковид-позитивних тако и нековид пацијената.

Акценат је стављен на што учинковитију расподелу рада, задужења и ефикасност рада Домова здравља и Опште болнице Шабац .

-Флексибилност и прилагођавање свакој новонасталој ситуацији је императив, нарочито када је реч о прерасподелама људских ресурса и опреме. На састанку је договорено да се још више интензивира и унапреди сарадња и комуникација између ових установа, у циљу боље организације и планирања рада и функионисања здравствених установа као јединственог тима. Фокус је на нековид пацијентима , односно на хроничним и онколошким пацијентима, као и пацијентима са листе чекања, на дијагностици… Такође, додатно ће се интезивирати елективне операције. Заказивање прегледа функционише преко интегрисаног здравственог информационог система ИЗИС- истакао је директор Опште болнице Шабац, др Слободан Поповић.

Тренутна епидемиолошка ситуација је стабилна, али је и даље део капацитета усмерен на ковид-пацијенте. Раде Ковид-амбуланте, а у Општој болници Шабац пријемно-тријажна амбуланта на инфективном одељењу, док је део стационара резервисан за ковид пацијенте у ткз “ Црвеној зони “ болнице.

Поново апелујемо на грађане да се поштују мере, да буду дисциплиновани И да се у што већем броју вакцинишу. То је начин да, евентуални, четврти талас буде контролисаног интензитета.
Општа болница Шабац

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa