Инфо

24. јун 2021.24. јун 2021.
фото: Глас Подриња

фото: Глас Подриња

Наставак традиције у измењеном формату

После једне године паузе услед епидемиолошке ситуације, Сеоске олимпијске игре истовремено настављају традцију, али и добијају значајно измењен формат у односу на досадашњу праксу.

фото: Глас Подриња


Поменута спортска манифестација ће ове године бити једнодневна, реализована је у сарадњи са Спортскимс авезом Србије, носи назив Сеоске игре спортског савеза Србије и броји три спортске и седам традиционалних дисциплина.

Право учешћа имају само житељи Месних заједница који учествују, тимови броје по 20 чланова, уз минимум пет особа женског пола. Обавезан је лекарски преглед.

-Надметаће се екипе: Мишара, Поцерског Причиновића, Мајура, Горње Врањске, Заблаћа и Дреновца, очекују нас такмичења у шаху, футсалу, одбојци, односно традиционалним дисциплинама: обарање руке, надвлачење клипка, надвлачење конопца, скок из места, полигон и камена с рамена. Лекарски преглед је обавезан и велика захвалност Дому здравља чије екипе су изашле на терен и омогућиле преглед у својим амбулантама на подручју села учесница - истакао је координатор Сеоских игара за подручје Шапца Милош Митровић.

Месна заједница Летњиковац и терени у ОШ "Стојан Новаковић" су спремни да дочекају учеснике.

фото: Глас Подриња


-Формат је измењен, такве су пропозиције, али очекујем добру борбу учесника и да драж остане велика као и у претходним годинама. Најважније је да сви учесници буду задовољни по завршетку и да понесу позитивне утиске када крену својим домовима - рекао је Сретен Радовановић, председник Организационог одбора Сеоских игара.

Ове године су Игре организоване на три нивоа. Ово је први, свеукупни победник ће се пласирати на регионални ниво, а тамошњи победник ће се пласирати на републичко финале.

Отварање Сеоских игара је у недељу, 27. јуна, од 09:30 на Летњиковцу. Организатро за подручје Шапца је Спортски савез Шапца.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa