Инфо

28. јун 2021.28. јун 2021.
Шампиони Србије за узраст 2009. (фото: ВК Шабац ФБ страница клуба)

Шампиони Србије за узраст 2009. (фото: ВК Шабац ФБ страница клуба)

Још једна дупла круна за шабачки ватерполо

Ватерполо клуб "Шабац" сада има две генерације освајача дупле круне у Србији, што је резултат којим ниједан други ватероло клуб трофејне ватерполо државе не може да се подичи у овом тренутку. Два трофеја у витринама има 2008. годиште, а сада су се у нашем граду спојила и два највреднија трофеја и годину дана млађих, 2009. годишта.

На завршници у Београду, екипа Шабац 2, предвођена тренерима Человским и Бранковићем домнинирала је финалним турниром и после Купа освојеног у рано пролеће, заслужила и шампионску титулу. Међу шест најбољих Шапчани су, уз Партизан, понели највише бодова са полуфинала, али су са три победе сигурно освојили титулу.

Због чега говоримо о доминацији, најсликовитије говоре резултати. Редом су савладани Земун 19:2, Београд 21:11 и Шабац 1 15:1. Гол разлика, дакле, 55:13!

Шабац се после Купа истакао и у Првенству где је међу шест најбољих у Србији, на месту где многи клубови дуже традиције, веће базе и финансијске потпоре нису успели да се нађу, имао чак два тима, а Шабац 1, тренера Мандића и Јовановића чинили су момци рођени 2010. године и касније, односно годину или две млађи од ривала. Они су освојили пету позицију на завршници у престоници.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa