Инфо

29. јун 2021.29. јун 2021.
Опстанак: Реакција на саопштење ЈКП "Стари град"

Опстанак: Реакција на саопштење ЈКП "Стари град"

ЈКП „Стари град" јуче је навело као узрок за жуту траву брзоплетост и игнорисање савета бројних еколога и експерата. Питамо вас којих то тачно?

Слажено се да није морално, ни пристојно, а и да је кривично дело узнемиравање грађана, и подсећамо вас да је исто и са лажима. Ви овде не износите резултате анализа, већ дајете паушалне оцене по моделу рекла-казала, на основу шпекулација одговарате, и на бази тога се позивате на закон. Ми позивамо еколошке инспекторе да спроведу потребне поступке и анализе, па да видимо ко треба да иде у затвор, и ко лоше жели свом граду.

Здрава логика доноси бројна питања, само нека су:

- Како је трава порасла 2м уколико је депонија лоше санирана?

- Како је прошле године била зелена трава, када се о њој и другом растињу водило рачуна?

- Да ли је до линије која дели жуту од зелене траве депонија лоше, а након линије добро санирана?

- Да ли је и у Мајуру била депонија, исто лоше санирана па је у појединим деловима након кошења трава постала жута?

Господо, ви који водите ЈКП „Стари град" треба да вас је срам и стид, када себи дозволите рећи грађанима да намерно одлажу смеће ван контејнера и канти, како би то фотографисали и водили хајку против вас! Да ли заиста мислите да људи такве ствари раде? Да ли сте заиста толико бахати и безобразни?

Хоћете ли да кажете како људи воле улице по којима се налази разбацано смеће, препуни контејнери, травом обрасле паркове, шеталишта, улице, пружне прелазе, гробља или још тужније и трагичније делимично покошена гробља?

Ваша неспособност за производ има овакво стање. Прво сте неистинама, а потом лошим кадровским решењима довели до овакве ситуације. Прошло је годину дана, касно је да се вадите на оне прошле, срамота и грех да ви из фотеља, пребацујете све лоше на раднике, а брука велика да то чините окривљујући становништво. Испуните господо дата обећања, дајте људима плате и почните да радите.

Проблем је у вашој нестручности и неорганизованости. Ви сте господо непогода која је град учинила пуним смећа и обраслим травом. То се решава добром организацијом, задовољним и мотивисаним радницима, чишћењем и прањем улица, планом кошења. Не решава се то плакањем како вас неко мрзи, потура, саботира, води хајке против вас и пребацивањем кривице на раднике и грађане.

ГГ ОПСТАНАК

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa