Инфо

1. јул 2021.1. јул 2021.
Pixabay

Pixabay

Матић: Додатни ваучери ће повећати домаћи туристички промет

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Србије Татјана Матић рекла је данас да ће одобрени додатни 30.000 ваучера повећати домаћи туристички промет, саопштило је то Министарство.

"С обзиром на огромно интересовање грађана домаћег туризма, ова одлука значајно ће допринети повећању туристичког промета и повећању пратећих услужних и привредних делатности, а тиме и економском расту", рекла је она.

Влада Србије одобрила је данас 150 милиона динара за субвенције у сфери домаћег туризма, односно за додатних 30.000 туристичких ваучера.

Матић је подсетила да је ове године након првобитно планираних 100.000 ваучера у укупној вредности од 500 милиона динара, због великог интересовања грађана Влада Србије ребалансом буџета у мају месецу одобрила још 100 милиона за 20.000 ваучера који су подељени за неколико дана.
За коришћење туристичких ваучера грађанима је на располагању више од две хиљаде угоститељских објеката у Србији, а најтраженије дестинације до сада су биле Сокобања, Златибор, Врњачка бања.




Извор Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa