Инфо

3. јул 2021.3. јул 2021.
Фото: Фб страница Небојша Зеленовић -Шабац

Фото: Фб страница Небојша Зеленовић -Шабац

Зеленовић: Бољи живот у Србији могућ, "неверне Томе" нека провере шта је урађено у Шапцу

Председник странке Заједно за Србију, Небојша Зеленовић, рекао је данас да је најважније убедити грађане да је промена могућа у Србији, да је могуће живети добро, напомињући као некадашњи градоначелник да они који у то не верују треба да дођу у Шабац и провере шта је урађено.

"Имамо план за добар живот сваког човека у Србији и то можете да пренесете својим пријатељима и комшијама. Имамо план како добро да живи свако домаћинство. То је могуће. Тамо где смо имали прилику ми смо тако радили и тим резултатима можемо да се поносимо", рекао је Зеленовић у Београду, на почетку скупштине странке која би требало да усвоји "Зелени договор за Србију" као свој програм.

Како је навео, трудио се да само једном помене свој родни град и нагласио да је то учини због "неверних Тома, због оних који мисли да политичке странке не служе да понуде бољи живот него да замажу очи".

Говорећи о плановима за бољи живот грађана, навео је низ решења као што је прелазак са линеарне на циркуларну економију: "Сада се узима из земље неки ресурс, сировина, искористи се кроз индустријску производњу, после се баци. Идеја је да што мање искористимо ресурсе и што мање бацати. На пример, отпадна вода може да се више пута искористи, њоме можете да се грејете", рекао ја Зеленовић.

Он је рекао да је неопходно да постоји "директно грађанско одлучивање", наводећи да би грађани у својим месним заједницама, градовима где живе, требало да за почетак бар а одлучују о новцу од пореза на имовину.

"То је револуционарна ствар. Јер кад грађани почну слободно да одлучују они доносе добре одлуке. Замислите да проведете цео живот у неком граду Србије, а да не можете да промените ни клупу, о парку да и не говоримо, о нечем што ваш живот чини бољим и квалитетнијим. О таквим променама говорим", рекао је Зеленовић.

Он је рекао да ових дана присуствујемо "скандалу са установама социјалне заштите" и да је "страшно и тужно да децу у установама везују, да не могу да се крећу и немају основе услове".

"Имамо политику која се зове 'Да нико не буде заборављен', она је у 'Зеленом договору за Србију'. То значи квалитетна социјална, здравствена заштита", рекао је Зеленовић, према чијим речима новац постоји, али га "ова неспособна власт арчи, па изградња градског трга кошта 10 милиона евра уместо двадесет пута мање" - што је он постигао у Шапцу.

Поздрављајући учеснике скупштине, архитекта Драгољуб Бакић је рекао да је странка Заједно за Србију "јединствена јер су јој пришли грађански покрети и иницијативе" кроз отворену грађанску платформу "Акција", окупљени око програма "Зелени договор за Србију".

"Ви сте једина странка која може тиме да се похвали. Ми у Београду имамо проблем: нити грађанске иницијативе и покрети хоће са странкама, нити оне с нама. Ми радимо на томе ако може да се освестимо и да заједно пробамо да ослободимо Београд", рекао је Бакић.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa