Инфо

7. јул 2021.7. јул 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

После две деценије футсал спектакл у Соколском дому

После две деценије Видовдански футсал турнир се вратио на терен Соколског дома. Под називом Први међународни летњи футсал турнир, у организацији MM Stars доводи у Шабац све што вреди у овом спорту. Турнир је почео 29. јуна, а финале је на Петровдан, 12. јула, у понедељак.

Такмичи се 80 екипа. Наградни фонд у сениорској категорији је 450.000 динара.

-Један од најбољих турнира који је организован у последњих 10 година у Региону. Нема лоше екипе. Пренос из Шапца ће ићи у 46 земаља света преко Јутјуба, на "Србија футсал". Турнир који се некада одржавао у Шапцу је био један од највећих у старој Југославији, зато смо одлучили да га поново покренемо. Многе велике звезде су потекле са њега, рекао је Драган Гашић, организатор, и захвалио се Влади Републике Србије, која је подржала пројекат, Спортском савезу Шапца, Спортском савезу Србије и Граду Шапцу.

Фото: Глас Подриња


Администратор турнира Лука Станимировић је истакао да је током претходних такмичарских дана све протекло у најбољем реду.Турнир се одржава у седам узрасних категорија, од пионира до ветерана 45 плус.

-Постали смо бренд број један у региону захваљујући нашим Међународним футсал Божићним турнирима. Сутра почиње елиминациона фаза. На реду су прва два четвртфинала у категорији сениора. Све финалне утакмице се играју у понедељак и треће место у категорији сениора. Све остале утакмице за треће место се играју у суботу, док је у недељу слободан дан, рекао је Лука Станимировић и позвао све да испрате предстојеће утакмице.

Душан Јосиповић, један од чланова судијској колегијума је истакао да је досадашњи део турнира протекао без икаквих проблема и инцидената и пожелео да тако и остане.

-Судијски колектив предводи Петар Радојчић, УЕФА судија Футсал прве категорије, Милош Јоцовић и Предраг Бељевић, судије са листе Прве футсал лиге Србије. Остатак судисјког тима од шест судија, чине судије из Шапца, које се мењају, у зависности од обавеза, рекао је Душан Јосиповић

Организатори су се захвалили организаторима турнира "Џони, Муки, Буби" из Мајура, који је посвећен момцима који су прерано преминули. Како се ове године турнир у Мајуру није одржао, организатори су подржали овај турнир у "Соколани" и у понедељак ће одржати ревијалну утакмицу са репрезентацијом Града Шапца.

Фудбалски савез Шапца је покровитељ награде у категорији сениора, заједно са Градом Шапцем и компанијом ДПС "Клас".
Глас Подриња

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa