Инфо

8. јул 2021.8. јул 2021.
Градоначелник Пајић угостио Њ.Е. Карла Ло Каша и представнике Конфиндустије у Србији

Градоначелник Пајић угостио Њ.Е. Карла Ло Каша и представнике Конфиндустије у Србији

У Градској кући, градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је свечано угостио Његову Екселенцију амбасадора Италији у Србији, Карла Ло Каша, као и представнике Конфиндустрије у Србији. Такође, одржан је састанак са представницима италијанских фирми које послују на територији града Шапца.

Глас Подриња


- У граду Шапцу, десет привредника из Републике Италије указало нам је поверење и инвестирало свој капил код нас, а у њиховим компанијама има доста наших запослених суграђана. Разговарали смо о развоју града Шапца у наредном периоду и шта је то што ми као Град можемо да понудимо у годинама које долазе. Њ.Е. слушао је о граду Шапцу као топ дестинацији за страна улагања за коју је заинтересован велики број италијанских нових компанија, а где постојеће намеравају да прошире своју производњу. Њ.Е. Ло Кашо увидео је да се наш град убрзано развија и рекао да ће у разговорима са министарком Михајловић и другим представницима Владе, као и са представницима италијанских компанија, препоручити град Шабац као добро место за улагање, истакао је градоначелник Пајић изразивши велико задовољство што је угостио Њ.Е. Карла Ло Каша и представнике Конфиндустрије.

Глас Подриња


Њ.Е. Ло Кашо изразио је задовољство због чињенице да су Италија и Србија пријатељске земље. Италија је први страни инвеститор у Србији и други највећи трговински партнер, одмах после Немачке.

- Срећан сам што сам данас у Шапцу. Имамо дугу традицију сарадње између италијанске амбасаде и града Шапца и надамо се да ће бити још боља у будућности. Од градоначелника Шапца сазнали смо за нове пројекте које град Шабац има у виду, као и за пројекте италијанских компанија које намеравају да развијају нове производне погоне. С обзиром да је могуће путовати зато што је пандемија утихнула, намеравам да обиђем и остале градове где је јака италијанска привреда. У првих пет месеци ове године, тговинска размена између Италије и Србије била је изузетна, нагласио је Њ.Е. Ло Кашо.

Глас Подриња


Честитали смо Њ.Е. улазак италијанске фудбалске репрезентације у финале европског првенства и питали какав исход очекује у недељу.
- Чекамо и надамо се.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa