Инфо

11. јул 2021.11. јул 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Петнаестогодишњи Станаревић са Eiskonig-ом победник трке дана

Петнаестогодишњи Алекса Станаревић на "Eiskonig" победник је трке дана "Меморијал Стефана Пауновића", петог тркачког дана на Шабачком хиподрому. Након драматичне завршнице, на другом месту је остала Анђелика, Џенана Шаботића, са Кристијаном Гнесијем у седлу, треће место је заузео Lord Lou Вање Дабић, са јахачем Балушијем, док је четврти стигао Алисо КК "Крајишник" са џокејом Алексом Шашић.

Фото: Глас Подриња


-Моја пета трка и пета победа, на мом коњу ког јашем већ две године. Добио сам га од стрица за рођендан. Имамо и грло Wolf, које је исто код нас у тренинг и освојио је прво место у Београду прошле недеље. Надамо се да ћемо имати још много успеха, рекао је Алекса.


Породица Пауновић обезбедила је пехаре за четири првопласирана грла. Колико је трка била неизвесна и узбудљива говори и чињеница да је Алексиној мајци позлило, па је Хитна помоћ морала да интервенише.

Фото: Глас Подриња


Данашњи тркачки дан, други на ком је било довољено присуство публике, отворио је "Меморијал Луке Лазаревића". Трку на 1,200 метара освојио је Yabayabadoo, штале "Милић, са Гораном Мешетовићем у седлу. Другу је био Colorado, Александре Деспотовић, са јахачем Љубомировићем, трећа Анкара, Адамовића са Сакићем и четври Arlington Boy, Дејана Вујичића са џокејом Кристијаном Гнесијем. Сва грла, сем првопласираног, тренира Бојан Шендековић.

Фото: Глас Подриња


Другу трку "Петровдан" трчало је 11 грла. Прво место освијила је Red Women, Џанка Бјелака , са Мешетовићем. Други је био Калипсо, Павловића, са џокејом Жељком Илићем, трећи Валентин, Саше Марковић са Милојевићем, а четврти Sumy Ramis АД "Зобнатица" ког је јахао Милан Конкољ.

Трку "ЈКП Стари град Шабац" освојио је Iron Boy, у власништву Крајчиновића, са Жељком Илићем у седлу. Други је био Waslawi штале "Шендековић" са Сашом Глоговцем, трећи Torino Hill Ашковића, а четврти Jerry Beast Јоване и Катарине Милошевић, са џокејом Гораном Мешетовићем.

Фото: Глас Подриња


Трка "ЈКП Водовод Шабац" трчана је на 1.600 метара. Прво место освојио је Magic Lute, Зијада Тахировића са џокејом Гораном Мешетовићем, други је био Border War Саше Марковић са Милојевићем у седлу, трећи Огон, истоимене штале, ког је јахао Алекса Шашић, а четврти Magistztrat Скрљеља, са Сашом Глоговцем.

Данашњи тркачки дан затворио је "Меморијал Раденко Глигорић Раде" на 2.200 метара. Pрви је кроз циљ прошао Near Poetса Миланом Конкољем, власништво "Интергаја". Други је био Koln КК "РС" са Сашом Глоговцем, трећи Nasrani Браће Хаџић са Жељком Илић, док је четврто место заузео Show Noverre, власништво "San Roccco Team"-а са џокејом Гораном Мешетовићем.

Следећи сурети на Шабачком хиподрому су Шабачке коњичке свечаности 24. и 25. јула. Тада ће се одржати и Шабачки дерби, који је био планиран за данас, али је одложен. Најважнија галопска трка у Србији, Меморијал Краља Александра трчаће се у недељу.

Фото: Глас Подриња


-Традиција је на нашој страни. Овде је историја, култура. Идеја Управног одобра је да вратимо стару славу галопа и коњичког спорта у Шабац. Верујем да ћемо у наредном периоду имати све боље тркачке дане, рекао је председник Коњичког клуба "Чокеј клуб Шабац" др Александар Перановић и позвао све љуитеље коњичког спорта да за 15 дана буду на Шабачком хиподрому и не пропусте најважније дешавање, када је галопски коњички спорт у питању, у Србији.

Публику су данас дочекале комплетно реконстурисане трибине, са свим промењеним даскама.
Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa