Инфо

20. јул 2021.20. јул 2021.
Фото: Председник Општине Богатић

Фото: Председник Општине Богатић

Радни састанак о земљорадничким задругама у Богатићу

Општина Богатић је била домаћин радног састанка на којем су учешће узели државни секретар Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Дарко Божић, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, заменик градоначелника Шапца Блажа Кнежевић, као и председници Задружних савеза Србије, Босне и Херцеговине и Републике Српске.

Фото: Председник Општине Богатић


Окупљање младих људи пуних ентузијазма који се баве пољопривредом и који желе да прихвате иновације у производњи и придруживању и формирање земљорадничких или пољопривредних задруга у овим нашим крајевима, као и прекогранична сарадња су биле централне теме дневног реда. Председник општине Богатић Милан Дамњановић пожелео је добродошлицу гостима и изразио задовољство због њихове данашње посете. Том приликом истакао је пољопривреду као значајан фактор за опстанак сеоских средина и похвалио улагања у задруге. Стављање пољопривреде, туризма и природних потенцијала у функцију развоја села читаве Србије, па самим тим и села наше општине је национални интерес, закључио је Дамњановић.

Фото: Председник Општине Богатић


Након радног састанка, делегације су посетиле Земљорадничку задругу АЛФАФАРМ 2018 Бадовинци, где су се на лицу места увериле у оправданост и успешност оваквог вида удруживања.
Председник Општине Богатић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa