Инфо

24. јул 2021.24. јул 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Тријумф Eiskoniga и Станаревића помућен двоструким падом

Петнаестогодишњи Алекса Станаревић на свом Eiskonigu однео је убедљиву победу на Шабачком дербију. Тријумф је, нажалост, остао помућен падом Kamurah и Zoffany's Delighta, са џокејима Милошем Милојевићем и Миланом Конкољем.


Фото: Глас Подриња


Коњи су пали један преко дригог и заједно са џокејима остали непомично да леже на стази. Kamurah убрзо устала и вратила се, а по стизању Хитне помоћи на место несреће и Конкољ је устао. Милојевића је Хитна помоћ одвезла на Ургентни пријем Опште болнице, док су Zoffany's Delighta ветеринари морали да успавају.

Фото: Глас Подриња


Станаревић и Eiskonig ппобедили су и пре 15 дана, такође на трци дана - Меморијалу Стафана Пауновића. Овога пута, на стази од 2.400 метара већ на старту су избили на чело и ту остали до краја. Други је био Ioga Cauvelliere Коњичког клуба "Крајишник", ког је јахао Шашић, а трећи Disco beats Алмина Алића, са Сашом Глоговцем у седлу. Обзиром да Pocketeer није ни наступила, само ова три коња су и завршила трку.

Фото: Глас Подриња


-Борили смо се заједно до последњег метра. Добили смо надмоћно и испунили жељу навијача. Тактика је била да коња не форсирам много, него да у другом делу стазе кренем. Све сам испоштовао и пехар је у мојим рукама, рекао је Алекса Станаревић после трке.

Фото: Глас Подриња


На програму је било још пет трка. Победу у првој трци "Зорана", за сва грла од две године без победе, однела је Magical Kiss, штале "Шендековић", са Дарком Љубомировићем у седлу. Друга је била Магдалена, Стефана и Ненада Угљешић, коју је јахао Милан Николић. Четврта је била Проксима Славена Ристић са џокејом Милошем Милојевићем, а четврта Princess Mia Владана Илића, са Тиком Вујковићем у седлу.

Фото: Глас Подриња


Ice Skate са цокејом Сашом Глоговцем тријумфовао је у другој трци под називом "Ивана". Друга је била Gloria Gold Драгана Бојичића, са Иштваном Козмом, трећа Red Women, Џанка Бјелака, са јахачем Гораном Мешетовићем, а четврти Hiroshi Мирослава Лазића са Дарком Љубомировићем у седлу.

Фото: Глас Подриња


Shining Girl, Миросалва Пајића, са Козмом, прва је прошла кроз циљ у трци "Тијана". Друго место заузела је L'orbiquet Небојше Петровића са јахачем Милошем Милојевићем, трећа је стигла Gaugamela из Ергеле "Сурчин" коју је јахао Милан Николић, а четврта је била La Macedonienne Ергеле "Љубичево" са Жељком Илићем у седлу.

Фото: Глас Подриња


Победу у Женској миљи - Меморијалу Јездимира Адамовића однела је Varenna Storm Александра и Ане Ружић са џокејом Миланом Конкољем. Друга је била Border War Саше Марковића са Милошем Милојевићем, трећа Stolen Time, КК "Шендековић" са Иштваном козмом, а четврта је кроз циљ прошла Scarlet Love, такође из штале "Шендековић" са Дарком Љубомировићем у седлу.

Фото: Глас Подриња


После узбудљиве завршнице, Mojito, Алмина Алића, са Сашом Глоговцем, је однео победу у трци Savacium - утешни дерби. Друго место је изборио АЛисо КК "Крајишник" са Алексом Шашић. Трећи је био Miami Storm штале "Милић" са Гораном Мешетовићем, а четврта Бабајага Белмина Сејдовића, са Дарком Љубомировићем у седлу.

Фото: Глас Подриња


Сутра је на програму други дан Шабачких коњичких свечаности и најважнија трка ове године - Меморијал Краља Александра. Поред ове, публику очекују још четири трке, а у паузама између њих ће биит богат пропратни програм. Ту је и трдационални "Лејдис деј" и избор за најшармантнију даму, а посебна пажња је посвећена најмлађима који имају свој кутак са аниматорима.

Фото: Глас Подриња


Јубиларне 10. Шабачке коњичке свечаности најављене су синоћ дефилеом фијакета од Шабачког хиподрома до Шабачког позоришта.

-Коњички клуб се потрудио да покријемо све аспекте коњичког спорта. Јуче смо имали дефили коњаника и фијакера, данас и сутра тркачки дани, а сутра ће на овој стази трчати наша најбоља грла. Задовољни смо данашњим одзивом публике, а очекујемо да ће их сутра бити у још већем броју, рекао је председник Коњичког клуба "Џокеј клуб Шабац" др Александар Перановић.
Глас Подриња

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa