Инфо

25. јул 2021.25. јул 2021.
МУП: Уништено 1,4 тоне марихуане у термоелектрани у Обреновцу

МУП: Уништено 1,4 тоне марихуане у термоелектрани у Обреновцу

У Термоелектрани "Никола Тесла" у Обреновцу уништено је више од 1,4 тоне марихуане коју су запленили припадници Министарства унутрашњих послова (МУП), саопштено је данас из тог министарства.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је да је држава одлучна у борби против нарко-дилера и додао да дрога коју заплени полиција заврши уништена у термоелектрани.

Вулин је нагласио да марихуана неће бити легализована док је Александар Вучић председник Србије, а он министар полиције, марихуана неће бити легализована.

Он је додао да се залаже за промену политике према трговцима наркотика и за што оштрије санкције за сваког од њих, а посебно за оне који дрогу продају малолетницима или младјим пунолетницима, оценивши да је то за њега покушај убиства.

Вулин је подвукао да лаке и тешке дроге не постоје и да ће бити хапшени и они који продају један џоинт и они који продају килограме дроге.

"Сваки ситни дилер, свака самопроглашена певачка звезда, свако ко продаје дрогу биће предмет нашег рада и даћемо све од себе да га ухапсимо и предамо правосуђу.
Свако ко продаје један џоинт, продавао би и килограме дроге, само да добије прилику", рекао је Вулин, а пренело министарство.

Поступак уништавања 1.458,2 килограма дроге спровела је Комисија за контролу уништавања одузетих психоактивних контролисаних супстанци Владе Србије, чији је председник начелник Службе за борбу против дрога, а чланови су представници МУП-а и министарстава здравља и заштите животне средине, владине Канцеларије за борбу против дрога и Управе царина.

Такодје, уништавању дроге у ТЕ "Никола Тесла" у Обреновцу присуствовали су и представници Вишег суда у Пироту и Вишег јавног тужилаштва у Пироту, додаје се у саопштењу.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa