Инфо

25. јул 2021.25. јул 2021.
Фото: Pixabay

Фото: Pixabay

Хаос и нејасноће око правила путовања доприносе још једној лошој сезони за туристичку индустрију

Хаос и нејасноће око правила путовања и мера спречавања ширења корона вируса доводе до још једне лоше летње сезоне за посрнулу европску туристичку индустрију.

Како пише АП, популарне туристичке дестинације боре се са новим варијантама корона вируса.

У Француској, најпосећенијој земљи на свету, посетиоци од ове недеље имају још један услов да испуне са новим захтевом за посебну ковид-19 пропусницу.

Италија је такође најавила да ће људима бити потребне сличне пропуснице као у Француској за приступ музејима и биоскопима, одлазак у ресторан или на базен и низ других места.

Међународни доласци туриста у Европу прошле године опали су за скоро 70 одсто, а за првих пет месеци ове године опали су за 85 одсто, подаци су туристичке организације Уједињених нација (УНWТО), чије је седиште је у Мадриду.


Шпанија, друга најпосећенија земља на свету, имала је 3,2 милиона туриста од јануара до маја, што је десетина посетилаца у истом периоду 2019. Међутим у јуну је Шпанија имала 2,3 милиона посета, што је била најбоља месечна цифра од почетка пандемије.

У Грчкој, где број заражених расте, власти су пооштриле ограничења за невакцинисане туристе и становнике, забранивши им улаз у све затворене објекте за ручавање и забаву.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa