Инфо

26. јул 2021.26. јул 2021.
Фото: Општина Богатић

Фото: Општина Богатић

Одржана 14. седница Општинског већа Општине Богатић

У малој сали Скупштине општине Богатић одржали смо 14. седницу Општинског већа Општине Богатић. Најважнија Одлука коју смо једногласно усвојили је План детаљне регулације постројења за пречишћавање отпадних вода Богатић-прва фаза 15000 ЕС у К.О. Црна Бара, општина Богатић.

Циљ израде овог документа је стварање планског основа за дефинисање јавног интереса, формирање парцела јавне намене за изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода, приступне саобраћајнице и потребне инфраструктуре, а све за потребе регулисања комуналне функције санитације насеља: Богатић, Совљак, Црна Бара, Глоговац, Дубље, Белотић, Клење и Баново Поље. Сматрам да је ово круцијална Одлука на нашем путу савладавања препрека до остварења коначног циља, а то је изградња канализационе мреже на територији наше општине.

Фото: Општина Богатић


Поред ове Одлуке на дневном реду смо имали и њих неколико које се односе на функционисање Јавно комуналног предузећа „Богатић“ Богатић и наших јавних установа. Такође смо донели Решења о одабиру пројеката у области културе, друштвеног и хуманитарног рада, цркава и верских заједница који ће се суфинансирати из буџета општине Богатић у 2021. години. Донет је и Закључак о усвајању уређења и извођења радова на делу јавне површине-Спомен чесма и плато у Улици Народног фронта и 7. августа у Богатићу на кат.парц.бр.11377 К.О. Богатић према Идејном решењу уређења јавне површине Атељеа за пројектовање и надзор Мачва пројекат.
Општина Богатић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa