Инфо

27. јул 2021.27. јул 2021.
Фото: Глас Подриња /Пријем у Градској кући за талентоване ученике

Фото: Глас Подриња /Пријем у Градској кући за талентоване ученике

Успеси младих математичара и физичара: Шабачки генијалци доминирају

За младе математичаре и физичаре, Марију Новаковић, Душана Бегуша, Александра Адакалића и Вукашина Бабића, ученике Математичке гимназије у Београду, освајаче бројних медаља на републичким такмичењима, градоначелник Шапца др Александар Пајић приредио је свечани пријем у Градској кући где је током разговора истакао да ће локална самоуправа и заједница увек бити потпора талентима.

-Изузетна ми је част што сам имао прилику да разговарам са шабачким генијалцима. То су деца која су након завршетка основног образовања у нашем граду наставила своје усавршавање у Математичкој гимназији у Београду где остварују врхунске резултате. Шабац је град знања, а то показују успеси које постижу наши ученици. Много улажемо у образовање, а то ћемо чинити и у наредном периоду. Само знањем можемо да се боримо за лепшу и берићтнију будућност - рекао је градоначелник Пајић.

Заједничка порука талентованих ученика је да се труд и знање цене, а посвећеност и љубав остварују планове. Награде и признања додатна су мотивација и изазов за напредак, те и подршку Града виде као „ветар у леђа“.

-Успеси на такмичењима свакако дају посебну мотивацију за бављењем одређеном облашћу, али сматрам да она може доћи и са других страна. Драго ми је да сам имао успеха током протеклих година, али сматрам да бих се математиком и физиком бавио и да није било толико признања. Претпостављам да има и мало до среће, али сам и вредно радио, те се уложени труд вратио. Због тога сам мотивисанији него икада - нагласио је Душан Бегуш, ученик трећег разреда Математичке гимназије.

Душан Бегуш

-Ово ми даје додатно самопоуздање и лепо је видети да и Град мисли о младима, што нам свакако значи за наредне подвиге -додаје Александар Адакалић, ученик првог разреда Математичке гимназије.
Александар Адакалић

-Волим математику, јер је то веома интересантна наука. Мотивацију проналазим у жељи да будем бољи, да се истакнем и освојим нова знања - истакао је Вукашин Бабић, ученик првог разреда Математичке гимназије.
Вукашин Бабић
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња / Вукашин Бабић, Душан Бегуш и Александар Адакалић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa