Инфо

29. јул 2021.29. јул 2021.
Фото: Кабинет начелника МУО

Фото: Кабинет начелника МУО

Састанак начелника Управних округа у Новом Саду

Радни састанак начелника Управних округа и Омладинског савеза Удружења "Нови Сад Омладинска престоница Европе-ОПЕНС", одржан је у среду 28. јула 2021. године у Новом Саду, седишту Јужнобачког управог округа.Тема састанка је презентација ОПЕНС-а. Након поздравне речи и добродошлице учесницима састанка које је упутио начелник Јужнобачког управног округа Милан Новаковић, представљен је Пројекат и уприличен обилазак Омладинског центра.

Кабинет начелника МУО


ОПЕНС је у временском периоду од 2016. до 2020. године реализовао пројекат од националног значаја за Републику Србију, који је за циљ имао реализацију активности из апликације града Новог Сада, којом је град понео титулу Омладинске престонице Европе 2019. године. Реализацијом пројекта досегнуто је преко три милиона младих,имплементирано преко три хиљаде активности и остварено преко 185 партнерстава са различитим организацијама и институцијама.

ОПЕНС у 2021. години уз подршку Министарства омладине и спорта у Влади Републике Србије реализује развојни пројекат којим се јачају капацитети удружења младих и удружења за младе да конкуришу за финансијска средства међународних и других донатора и којим се предлаже модел организовања мреже омладинских центара у Републици Србији.

Кабинет начелника МУО


Задатак пројекта је да обезбеди одрживост квалитетног програма за младе у Републици Србији.
С тим у вези, ОПЕНС ће у склопу пројекта "У центру одрживе омладинске политике" посетити све управне округе на подручју Републике Србије којом приликом ће у сваком од управних округа бити организован округли сто са актерима омладинске политике.Очекује се учешће представника јединица локалних самоуправа,организација младих и за младе,њихових савеза и младих.

Резултат планираних активности биће израда студије изводљивости успостављања мреже омладинских центара у Републици Србији ,која ће до краја ове године бити јавно презентована.Анализираће се и примери добре праксе у Србији и региону.

Састанку је присуствовао и Владан Красавац,начелник Мачванског управног округа.
Кабинет начелника
Владана Красавца
Кабинет начелника МУО Владана Красавца

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa