Инфо

3. август 2021.3. авг 2021.
Фото: Ljubovija.info

Фото: Ljubovija.info

Посета министра Поповића Љубовији

У понедељк 02. августа,после отварања Регионалног иновационог смарт сити центра у Малом Зворнику, министар за иновације и технолошки развој др Ненад Поповић посетио је Љубовију. Министра Поповића су испред зграде Општинске управе дочекали председник Општине Љубовија Милан Јовановић и заменик председника Александар Ђукић са сарадницима, након чега је министар изразио жељу да поводом празника Светог пророка Илије обиђе цркву Светог Преображења Господњег.

Посета Љубовији започела је одржавањем састанка са председником Општине Миланом Јовановићем и његовим сарадницима. Разговарало се о бројним темама које су од значаја за унапређење развоја Општине и читавог овог краја. Највише се говорило о улагањима у Љубовију у циљу бољитка свих грађана,посебно младих. Предложено је да општина Љубовија наредне године конкурише код Министарства за иновације и технолошки развој за отварање иновационог смарт сити центра,сличног овом који је данас отворен у Малом Зворнику.

Ljubovija.info


По речима министра Ненада Поповића овим ће млади иноватори имати могућност да развијају своје предузетничке вештине и да размењују знања и искуства како би на најбољи начин довели своје идеје до тржишта. Нагласио је да је Србија у протеклих неколико година уложила више од 100 милиона евра у изградњу иновационе инфраструктуре и стартап екосистема, што је довело до тога да је извоз услуга из Србије у области информационо-комуникационих система у 2020. години достигао 1,44 милијарде евра.
Смарт сити центри су део интегрисаног иновационог екосистема са више од 20 стартап и смарт сити центара и технолошких паркова у Новом Саду, Београду, Нишу и Чачку, а циљ је да корисници ових центара између себе сарађују и размењују идеје и знање. Развој иновационе инфраструктуре широм Србије и њихово умрежавање доноси одличне резултате на пољу развоја предузетништва и отварања нових, добро плаћених радних места.

Након одржаног састанка уприличена је посета цркви Светог преображења Господњег у центру варошице.

Догађају је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

Кабинет начелника
Владана Красавца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa