Инфо

4. август 2021.4. авг 2021.
Фото: Pixabay

Фото: Pixabay

Грчка мусака

Потребно је:
кромпир - 6 ком.
плави патлиџан - 2 комада
млевено месо - 300 г телећег
парадајз - 2 комада
лук - 1 главица
паприка - 1 комад, црвена
парадајз пире - 2 кашике
качкаваљ - 200 г
оригано - 1/2 кашичице
брашно - 2 кашике
маслац - 50 г
свеже млеко - 2 шоље
јаја - 2 комада

Припрема:
Кромпир ољуштити и насећи на танке кришке. Испржити на маслиновом уљу, посолити, исцедити сувишну масноћу и ређати у дубок плех.

Лук ситно насецкати и пржити док не порумени. Додати ситно насецкану паприку. Додати и ситно насецкан парадајз и млевено месо, па све пржити 5 минута. Додати оригано и со. Додати и парадајз пире и пржити 20 минута на средњој температури.

Смесом прелити кромпир.

Плави патлиџан насећи на кришке. Посолити и оставити кришке 15 минута да се исцеди горак сок. Опрати и пржити са обе стране до златне боје.

Припремити бешамел сос: 2 кашике брашна испржити са 50 г маслаца. Додати свеже млеко и сос кувати на тихој ватри уз непрестано мешање.

Скинути са рингле и додати 2 јаја. Овим сосом прелити плави патлиџан и одозго посути наренданим качкаваљем. Пећи 1 сат на 180 степени.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa