Инфо

4. август 2021.4. авг 2021.
Када ће председник упутити пољопривредницима извињење
Саопштење ГГ Опстанак

Када ће председник упутити пољопривредницима извињење

У обраћању на РТС, за које је иначе и РТС сазнао да ће се десити путем неких он налога на друштвеним мрежама председника СНС, рекао је да нам иде јако добро и да ће бити нови пакети помоћи, апострофирајући да ће помоћ у марту добити чак и тзв. пољопривредни пензионери који нису уплаћивали пензионо осигурање, а примају пензију. Ово није први пут да председник СНС каже како пензионери добијају неосновано пензију, односно да им је то поклоњено.

Питамо председника да ли је свестан шта је рекао? Када ће упутити пољопривредницима извињење? Ко то прима пензију, а да није испунио законске услове, од којих је један свакако и то да је вршио потребни број година уплату пензионог осигурања? Да ли је 20.000 динара довољан износ да покрије сва поскупљења, а поскупело је све од прехрамбених производа и лекова, преко електричне енергије и горива, па све до услуга? Да ли је тих 1.667 динара месечно довољно да људи покрију сва та поскупљења са којима се суочавају? Колико сте им узели вашим фискалним мерама, а одлично знате, или би бар требало да најбољи студент правног факултета то зна, да су стечена права неприкосновена и да их морате поштовати, а пензија то сигурно јесте. До када планирате да вређате интелигенцију наших суграђана и омаловажавате их таквим причама?

На жалост ви сте председник ове земље, а у њој имате више од 100.000 пољопривредника који су уплаћивали доприносе дуже од десет година и нису више могли да плаћају, а потребно је да би остварили право на минималну пензију да су вршили уплате најмање петнаест година. Ви нисте ништа урадили по питању тих људи, да се успоставе програми по којима би могли доплатити ту разлику која им недостаје, али јесте неистинама увредили све оне људе који су од свог поштеног рада одвајали и уплаћивали доприносе.

ГГ Опстанак

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa