Инфо

6. август 2021.6. авг 2021.
Шапчани почели припреме (тренинг ВК Шабац)

Шапчани почели припреме (тренинг ВК Шабац)

Ватерполисти граде форму за никада јачу Супер лигу

Другог дана октобра стартује можда и најквалитенија европска ватерполо лига ове сезоне, Супер лига Србије, а изазове моћног такмичења Ватерполо клуб "Шабац" дочекује са младом екипом уз неколико искусних великих играча.

Шапчани носе улогу екипе коју не сврставају међу кандидате за титулу, али су овдашњи ватерполисти спремни да многе изненаде, посебно уколико иза њих поново стане публика као што је то чинила у предепидемиолошком периоду.

Комбинација младости и искуства



У односу на претходну сезону, у клубу су остали искусни, већ староседеоци, капитен Никола Марковић, Михаило Репановић, на голу ће и трећу сезону стајати Радослав Филиповић, а верност клубу су потврдили и Огњен Стојановић, односно Саво Ћетковић, репрезентативци Србије и Црне Горе.

Састав комбинација искусних и младих, староседелаца и новајлија


-Сваки почетак припрема је тежак и то је најнеомиљенији део, али смо свесни колико је важан. Имамо значајан број нових играча, али то су момци које познајемо иако нисмо играли у истом клубу, вредни, добри играчи и људи и сигурно ће се брзо уклопити. Пред нама је изузетно јака лига и ја се искрено радујем дуелима против квалитетних ривала. Њима улога фаворита, али ми играмо да их победимо, не да будемо квалитетан спаринг ривал - истиче капитен Никола Марковић.

Новајлије раде од старта

Нова имена у Ватерполо клубу "Шабац" су: Тубић (појачање из Војводине), Жежељ и Васовић (Раднички Крагујевац), Шулц (Црвена Звезда), Зељковић (Спартак Прозивка), Јовановић (Валис), уз два интернационалца, Руса Коптсева (Динамо Москва) и Вогела, мађарског ватерполисту који је Шабац појачао из Егера.

Постигнути су договори и са два млада играча, Станићем (Валис) и Марашом (Спартак Прозивка) и ускоро ће се прикључити екипи.


Кристијана Шулца су љубитељи ватерпола добро упознали у Шапцу током дуела против Црвене Звезде. Српски репрезентативац ће сада понети капицу шампиона из 2019. године и пун ентузијазма дочекује нову сезону.

-Врхунски услови, квалитетни тренинзи, сјајни саиграчи, све то чини да осећма велику жељу и да имам елан за рад. Тек смо на поечтку, ускоро следе спаринзи, а онда и Супер лига која ће и ове сезоне имати велики квалитет као и претходних. Многи су нас отписали, но ја очекујем експлозију овог младог тима и да многе изненадимо игром и резултатима. Нема притиска и то је наша снага - рекао је Кристијан Шулц.

Тим за будућност Ватерполо клуба Шабац

Стручни штаб и руководство донели су одлуку да стварају тим за будућност, а опет спреман и у садашњости да остане при врху српског ватерпола. Разлика у буџетима у корист ривала је постојала и претходних сезона, али је сада вишеструко већа.

Васовић: Нереалне највише амбиције, али реалан остана при врху српског ватерпола


-Ове сезоне није реално да имамо највише амбиције, али Градски базен и надамо се пуне трибине имају магију. Не можемо да се носимо са буџетима Новог Београда, Радничког, Звезде, Партизана, превелика је разлика, те смо одлучили да подмладимо тим и изградимо базу за нови брзи поход ка врху, јер процес подмлађивања неизбежно очекује и поменуте екипе, ми смо започели то раније. Наравно, ово су чињенице, али у актуелном саставу имамо узванредне ватерполисте и као што смо претходне сезоне успели што нико није, да победимо и Нови Београд и Раднички у гостима, планирамо и ове године да многе изненадимо. Амбиције нису шампионске, али јесу да останемо у врху - нагласио је тренер Анто Васовић.

Стручни штаб непромењен

Нема промене у стручном штабу у односу на други део претходне сезоне. Анто Васовић је први тренер, Емил Николић и Немања Личанин су помоћници. Никола Ђокић је физиотерапеут. Николић, уз рад са првим тимом, пружа подршку тренерима свих млађих категорија.


Наредне сезоне "Шабац" ће се надметати у четири такмичења. Супер лига Србије почиње 2. октобра, крајем године следи Куп, а "чивијаши" ће наступати и у Регионалној лиги и у ЛЕН Еуро лиги. Шабац је поднео пријаву за учешће у Еуро лиги, а од броја пријављених зависи формат такмичења, квалификационе рунде и све друге појединости које ће бити познате у другој половини августа.

Борба у четири такмичења (Србија, регион и Европа)


Вишеструки значај регионалног такмичења

После Олимпијских игара Управни одбор Регионалне лиге ће одлучити о формату и систему такмичења у наредној сезони. Нови Београд је поднео захтев да наступа у А1 лиги, о чему ће бити расправе, но сва три ватерполо савеза су потврдила да је регионално такмичење зајединички интерес.

Наиме, међународне организације пружају подршку оваквим надметањима, јер она приближавају народе Балкана и других региона, те је, осим видног квалитета и подизања нивоа спорта, Регионална лига и ван спортског поља изразито важна.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa