Инфо

7. август 2021.7. авг 2021.
Фото: Глас Подриња /Отварање поставке у Културном центру, кустос Соња Петровић Јагић и в.д. директорка Светлана Станковић

Фото: Глас Подриња /Отварање поставке у Културном центру, кустос Соња Петровић Јагић и в.д. директорка Светлана Станковић

Јубиларна тридесета изложба Малог формата у Културном центру

У Галерији Културног центра Шабац у току је јубиларна XXX изложба малог формата. Ова уметничка смотра обележава три деценије постојања током којих је значајан број домаћих и међународних стваралаца излагао своја дела.

-Минијатура, односно мали формат је, у суштини концентрација мисли, опредмећење једне уметничке идеје, интровертности. Ово би се укратко могла описати изложба Малог формата у нашој установи, која траје тридесет година у континуитету. Током овог периода имали смо прилику да угостимо локалне уметнике, оне из региона и шире, као и ликовне критичаре, историчаре уметности који су својим знањем, професионалношћу и сензибилитетом градили поставке за које са поносом можемо рећи да су заштитни знак Културог центра - истакла је кустос и историчар уметности КЦ Соња Петровић Јагић.

За јубиларну изложбу жири је одлучио да равноправно награди три аутора. Овогодишњи лауреати су: Дејан Уларџић из Шапца за рад под називом Расплинутости, Лепосава Милошевић Сибиновић из Београда за рад Тврђава и Душан Новаковић из Београда за рад L esprit#3.
  • Фото: Глас Подриња /Културни центар Галерија отварање изложбе
  • Фото: Глас Подриња/Јубилеј малог формата
  • Фото: Глас Подриња

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa