Инфо

15. август 2021.15. авг 2021.
Химном свечано отворено надметање (фото: Глас Подриња)

Химном свечано отворено надметање (фото: Глас Подриња)

Регионалне Сеоске игре Спортског савеза Србије

Четири сеоске месне заједнице које су недавно биле најбоље на Сеоским играма на подручју својих локалних самоуправа, данас се боре на Летњиковцу за пласман на републичку смотру најбољих спортиста аматера са села.

Месна заједница Летњиковац, на теренима Основне школе Стојан Новаковић угостила је спортисте из Српског Милетића, Памбуковице, Кљајићева и Поцерског Причиновића.

Mažoretkinje ulepšale otvaranje (foto: Glas Podrinja)


Свечано отварање овог јутра употпуњено културно- забавним програмом, наступом мажореткиња и Ансламбла Хајдук Станко.

-Част је и задовољство што смо добили поверење Спортског савеза Србије да будемо домаћини и регионалног нивоа, то показује да смо међу водећима у организацији. Ово је дивна спортска смотра, интересантно, неизвесно такмичење и место где увек влада позитивна атмосфера, где настају нова пријатељства - рекао је председник Организационог одбора СИ Сретен Радовановић.

Tradicija oličena u igri Ansambl Hajduk Stanko (foto: Glas Podrinja)


Борба за финале



Две најуспешније ће се пласирати на републичко финале где ће бити још шест екипа, по две са преостале три регионалне квалификациона такмичења.

Šahisti jedini u zatvorenom (foto: Glas Podrinja)


-Желим да победи најбољи, а да свим учесницима манифестација остане у најлепшем сећању. Част нам је што Спортски савез Шабац има поверење у нас као организаторе. Драго нам је што смо део лепе идеје председника Спортског савеза Давора Штефанека. Ми смо град спорта, свака Месна заједница у граду и селу има своје спортске екипе и да смо град спорта доказујемо и у овим врелим данима добром организацијом такмичења на отвореном - истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Сеоске игре су промоција аматерског, масовног спорта. Жеља је да популаризацијом манифестације већ наредне године на првом нивоу буде још више села учесника.

-Идеја комплетног пројекта је да се код људи на селу пробуди свест о могућности да се баве спортом, рекреирају, надмеона јединственим такмичењима. Ово је трећа година да Спортски савез Србије реализује Сеоске игре, на почетку је било пет, наредне године десет, а ове је 24 локалне самоуправе одлучило да организује Игре на подручју своје локалне самоуправе. Жеља је да стално све већи број заинтересованих буде и да у једном тренутку скоро све локалне самоуправе организују такмичење - рекао је Горан Маринковић, генерални секретар Спортског савеза Србије.

Fudbalska nadmetanja (foto: Glas Podrinja)


Организатор Сеоских игара је Спортски савез Србије, а технички организатор Спортски савез Шапца.

Домаћини финала биће Општина Уб првог викенда у септембру. Свеукупни победник биће награђен изградњом спортских терена у свом месту.

Умањени број ученика



Првобитно је на Летњиковцу требало да наступи шест екипа, али су у међувремену отказали учешће представници Радинаца. Сви судеоници имају екипе у свакој од десет дисциплина и утврђује се само екипни пласман.

Само за житеље

Према пропозицијама Спортског савеза Србије, све екипе учеснице имају по 20 чланова, од којих је најмање пет женског пола. Неопходно је да имају пребивалиште у селу за које наступају, што доказују личном картом.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa