Инфо

26. август 2021.26. авг 2021.
Фото Глас Подриња

Фото Глас Подриња

Директор "Србијавода" обишао радове на Тамнави

Директор ЈВП "Србијаводе" Горан Пузовић, народни посланик Верољуб Матић и председник општине Коцељева Душан Илинчић обишли су данас радове на санацији и реконструкцији насипа реке Тамнаве, оштећеног у поплавама прошле године.

Фото Глас Подриња
Радови у циљу унапређења заштите обухватају санацију левообалног насипа водотока првог реда у Доњем Црниљеву и изградњу моста који ће омогућити већи протицајни профил. На тај начин могућност плављења преко 50 домаћинстава на левој обали Тамнаве у овом коцељевачком селу биће сведена на минимум.

Вредност радова је око 30 милиона динара.
Фото Глас Подриња

-Доње Црниљево је у претходних неколико година било плављено од реке Тамнаве и након прошлогодишње поплаве и тешке ситуације, урађен је Елаборат, припремљена техничка документација, започети су радови на изградњи новог моста и на регулисању леве обале реке. Следећег пролећа овај део ће бити у потпуности завршен и ово насеље ће бити заштићено- изјавио је Пузовић и подсетио на значајна улагања у претходном периоду и реализоване инвестиције у општини Коцељева захваљујући којима је Тамнава регулисана кроз само седиште општине и обновљено неколико водотокова другог реда.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa