Инфо

30. август 2021.30. авг 2021.
Фото: Глас Подриња: Радове на изградњи сале у Средњој пољопривредној школи обишао градоначелник Шапца

Фото: Глас Подриња: Радове на изградњи сале у Средњој пољопривредној школи обишао градоначелник Шапца

Средња пољопривредна добија салу за физичко

Почели су радови на изградњи фискултурне сале у Средњој пољопривредној школи са домом ученика. Планирано је да до краја ове године она буде стављена под кров, након чега следи опремање. Тренутно је ово једина школа у граду која нема своју салу за физичко.

Фото: Глас Подриња


-Часове физчког смо, када је време дозвољавало, имали на отвореном. Током зиме смо их организовали у прилагођеној учионици. Деца су тамо само стони тенис могла да играју, током целе зиме и сваке године. Сала ће много значити, дуго смо је чекали. Поред ђака школе, салу ће моћи да користе и ученици који станују у нашем Дому. Они имају Домијаду, такмичење домова у различитим спортовима. До сада смо плаћали сале по граду како би се они припремали за то, навео је Ђорђе Алексић, професор физичког васпитања у Средњој пољопривредној школи.

Фото: Глас Подриња: Професор физичког Ђорђе Алексић


Сала ће имати свлачионице, мокре чворове и терене за кошарку и одбојку. Укупна површина ће бити 800 квадратних метара, од чега ће терен бити око 650 метара квадратних.

Фото: Глас Подриња


-Ово је испуњење још једног сна. Дуго година смо маштали о томе да Средња пољопривредна школа добије салу за физичко. Од 2012. године траје прича, пројекти, планови, дозволе и дошли смо до момента када је Град Шабац подржао идеју о изградњи ове сале и помогао са 5 милиона динара. Након тога укључило се и Министарство просвете. Очекујем да у јако кратком року сала буде стављена под кров, до краја ове године, рекао је директор Средње пољопривредне школе Предраг Савић.

Фото: Глас Подриња: Директор школе Предраг Савић и градоначелник Александар Пајић


Поред поменутих 5 милиона динара, које је Град одвојио за финансирање сале, Школа је учествовала са милион динара, док ће највећи терет сносити Министарство просвете, науке и технолошког развоја са 18 милиона динара.

Фото: Глас Подриња


-Квалитет средњошколског образовања у нашем граду подижемо на много виши ниво, омогућујући ученицима да имају и квалитетне услове за бављење спортом. Овде се школује 550 ученика и ово је једна од најбољих пољоприведних школа у Републици Србији. Агилним радом менаџмента школе, комплетног колектива, али и ученика створени су одлични услови у којима школа функционише. Имамо мини зооврт, халу за јахање и то је нешто чиме се и град може подичити, рекао је градоначелник Шапца Александар Пајић, који је данас обишао радове на изградњи сале.

Фото: Глас Подриња
Глас Подриња

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa