Инфо

30. август 2021.30. авг 2021.
Pixabay

Pixabay

Синдикати: Предузежемо све мере синдикалне борбе уколико не буде договора

Синдикат образовања Србије и Синдикат радника у просвети Србије утврдили су данас захтеве који су послати надлежним министрима и Влади Србије, а уколико не буде постигнут договор репрезентативни синдикати предузеће све методе синдикалне борбе, укључујући и штрајк, саопштено је после седнице тих синдикалних организација.

Како је наведено у саопштењу синдикати захтевају да од 1. јануара 2022. године почне примена Закона о платама запослених у јавном сектору који предвиђа платне групе и разреде, а уколико не буде почео да се примењује тај закон од Владе Србије траже повећање цене рада за све запослене у образовању за 15 одсто.

"Тражимо изједначавање цене рада за све делатности у образовању, тражимо измене правилника о формирању одељења у циљу смањења броја ученика у одељењима основних и средњих школа", пише у саопштењу.

Синдикати захтевају и измене и допуне правилника о критеријумима и стандардима за финансирање установе које обаљају делатност основног и средњег образовања и васпитања којима би се стручни сарадници и ненаставно особље финансирали сразмерно броју одељења, односно квадратури установе.

"Уколико се не постигне договор у вези са наведеним захтевима, репрезентативни синдикати ће предузети све методе синдикалне борбе, укључујући и штрајк", наведено је у саопшењу.
Агенција Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa