Инфо

2. септембар 2021.2. сеп 2021.
Фото: Мачва Инфо

Фото: Мачва Инфо

У општини Богатић 33 првака више него лане - 5.000 динара дар локалне самоуправе најмлађим школарцима

Распусту је одзвонило, пошто је за ученике основних и средњих школа, али и за малишане у вртићима, данас започела нова школска година. Највише узбуђења и овог првог септембра осетило се међу ђацима првацима, који су у пратњи родитеља упознали своје учитељице и нове другаре.

У ОШ „Мика Митровић“ у Богатићу, са издвојеним одељењима у Белотићу и Бановом Пољу, кренуло је 88 првака, у Дубљу 25, у Глушцима, са издвојеним одељењима у Метковићу и Узвећу 20 ученика, у Бадовинцима је 54 ђака првака, у Црној Бари, са издвојеним одељењима у Совљаку и Глоговцу 20 и у Клењу, са издвојеним одељењима у Салашу Црнобарском и Очагама у први разред је пошло 34 ученика.

Традиционални свечани пријем ђака првака из целе општине и ове године је изостао, због епидемиолошке ситуације. Ипак, локална самоуправа честитала је најмлађим школарцима полазак у школу, а представници Општине доделили су данас једнократну новчану помоћ директорима свих шест матичних основних школа са територије општине Богатић, који су новчани износ од по 5.000 динара и школски ранац уручили родитељима најмлађих ђака. За ову намену из општинског буџета издвојено је 1.205.000 динара.

Председник Општине Богатић, Милан Дамњановић, уручио је дарове локалне самоуправе за прваке директору ОШ “Мика Митровић”, Милораду Ерцеговчевићу.
Фото:Мачва Инфо


„Заиста сам испуњен срећом и задовољством што сам био у прилици да поздравим и пожелим добродошлицу и срећан почетак школовања ђацима првацима у Богатићу. Данас је посебан дан за наше малишане, јер отварају сасвим ново раздобље у њиховим животима. Сигуран сам да ће бити добри ђаци, да ће у школи уживати, међусобно се дружити и наравно учити са својим добрим и паметним учитељима и учитељицама, да ће их помно слушати и упијати шта им оне говоре. Били смо сведоци да је прошла школска година за све била изузетно тешка и изазовна, посебно за ученике и њихове родитеље, али и за наставнике. Њима упућујем искрену захвалност што су и у таквим отежавајућим околностима показали висок ниво професионалности и што су пружили свој максимум и тако омогућили да све прође што безболније и успешније. Нажалост, и ову школску годину почињемо у врло специфичним, неуобичајеним условима због и даље присутне пандемије коронавируса, али сам убеђен да ћемо заједничким снагама успешно савладати све препреке које ће нам се појавити на путу, јер за кога ћемо да то урадимо, него за нашу децу, за нашу будућност. Локална самоуправа се потрудила да у складу са могућностима, пригодним поклонима обрадује наше ђаке прваке. Моји најближи сарадници су обишли и остале основне школе са територије наше општине, те су ђацима првацима у Бадовинцима, Клењу, Дубљу, Црној Бари и Глушцима такође пожелели много среће и успеха у њиховом школовању”, навео је Милан Дамњановић, председник Општине Богатић.

Фото: Мачва Инфо


Заменик председника Општине Богатић, Теодор Теодоровић, и помоћници председника, Матија Миловановић и Никола Тошић, посетили су основне школе у Клењеу, Црној Бари и Бадовинцима и првацима уручили поклоне локалне самоуправе.
Извор: Мачва Инфо

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa