Инфо

3. септембар 2021.3. сеп 2021.
Фото: Глас Подриња / градоначелник др Александар Пајић и Ања Петровић

Фото: Глас Подриња / градоначелник др Александар Пајић и Ања Петровић

Пријем градоначелника за Шапчанку Ању Петровић студенткињу Универзитета Оксфорд

Шапчанка Ања Петровић наставиће ове јесени своје академско усавршавање на престижном Универзитету Оксфорд у Великој Британији. Како би јој образовни пут био лакши Град Шабац је даровао будућој студенткињи инжењерства лаптоп рачунар.

-Ања је понос Шапца и било нам је веома драго што као град можемо да дамо скроман допринос њеном професионалном и образовном усавршавању. Надамо се да ће поклон лаптоп рачунар бити од значаја за Ању и њене студије. Својим знањем и залагањем, успела је да буде у групи од 170 младих људи који ће стицати образовање на Оксфорд унизверзитету и оствари пуну стипеднију као једна од три интернационална студента – истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић током свечаног пријема за младу Шапчанку, нагласивши да ће град увек подржати истакнуте поједнинце како би остварили свој пун потенцијал.

- Град је увек ту да помогне најбољим грађанима, а ово је само један од примера, те се надамо да ће Ањиним стопама кренути бројни наши ученици, јер Шабац треба да буде град знања и град будућности – закључио је градоначелник.
Фото: Глас Подриња/ Поклон града Шапца за за Ању Петровић подстрек за будуће успехе

Поклон града Шапца ветар у леђа


Млада Шапчанка је знање стицала у Шапцу и Београду у Математичкој гимназији освајавши бројне награде из математике и физике, те је природан след био даље усавршавање.

-Образовање које сам стекла у родном граду, Шабачкој гимназији и Метематичкој гимназији било је одлична база, те сам веома срећна што ћу имати прилику да студирам у Великој Британији. Поклон Града за мене је ветар у леђа за моје даље професионално усавршавање, али и показатељ да Шабац води рачуна о својим талентима и да цени рад и труд – рекла је Ања.

Фото: Глас Подриња/Свечани пријем у Градској кући

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa